Biće FRKA u Mikseru: Festival romske kulture na koji morate otići! (FOTO)
Foto: Promo

ne propustite

Biće FRKA u Mikseru: Festival romske kulture na koji morate otići! (FOTO)

Festival romske kulture i aktivizma (FRKA) održaće se u Mikser hausu 30. septembra i 1. oktobra
Objavljeno: 16:07h

Tokom drugog po redu izdanja festivala biće održane brojne diskusije o aktuelnim problemima i trenutnoj situaciji u pogledu društvenog uključivanja Roma u Srbiji, zatim projekcije filmova, interaktivni likovni program, koncerti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Debatne panele koji se bave različitim temama (obrazovanje Roma, zapošljavanje, prava romskih žena i devojčica, prava na stanovanje i dr.) pratiće filmovi koji se bave životom Roma u ovom regionu.

foto: Promo

Tako će prvog festivalskog dana publika imati priliku da pogleda višestruko nagrađivano dokumentarno ostvarenje „Naša škola“ (Our School, 2011).

Film prati troje romske dece iz malog grada u Transilvaniji koji učestvuju u projektu ukidanja segregacije u lokalnoj školi boreći se protiv ravnodušnosti, tradicije i predrasuda humorom, optimizmom i visprenošću.

Na festivalu će biti prikazan i igrani film „Papuša“ (Papusza, 2013) zasnovan na istinitoj priči o dirljivoj sudbini prve romske pesnikinje koja je zapisala i objavila svoje pesme što je bilo u suprotnosti sa tradicionalnim ponašanjem žena u romskoj zajednici.

foto: Promo
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.