Počinje Guča ludilo: 10 najjačih srpskih trubačkih orkestara! (VIDEO)
Foto: Fonet

to sve grmi!

Počinje Guča ludilo: 10 najjačih srpskih trubačkih orkestara! (VIDEO)

Jug, istok, zapad, sever Srbije... Čije trube su ubedljivo najbolje?
Objavljeno: 17:48h

4. Orkestar Bojana Ristića iz Vladičinog Hana

Najbolji orkestar 48. sabora trubača u Guči je desetočlani orkestar Bojana Ristića "Brass Band" iz Vladičinog Hana. Bojan potiče iz muzičke porodice, a karijeru je gradio uz poznata estradna imena poput Marije Šerifović, Cece Ražnatović, Dragoljuba Đuričića... Prvu trubu Guče osvojio je 2004. godine, a titula najboljeg orkestra ovog prestižnog trubačkog takmičenja vrhunac je njegove karijere.

5. Orkestar Bobana Markovića iz Vladičinog Hana

Zahvaljujući izuzetnom muzičkom talentu i sviračkom umeću, Boban Marković je proslavio srpsku trubu širom sveta, a on postao svetsko ime.

Najuticajniji svetski muzički magazin na engleskom jeziku, Songlines, uvrstio je Bobana Markovića u listu 50 najboljih instrumentalista na svetu, kao jedinog trubača na listi.

6. Orkestar Dejana Petrovića iz Užica

Naime, posle smrti svog oca, proslavljenog trubača Milovana Miće Petrovića, Dejan je nastavio porodičnu tradiciju koju su započeli još pradeda Tanasije i deda Danilo i svirao u očevom orkestru ne izostajući sa dogovorenih nastupa.

Nastavljajući porodičnu trubačku tradiciju, morao je da opravda ugled koji je stekao njegov otac, da stavi tačku na detinjstvo i odraste, a uspeo je i da ostvari san, da ga na ramenima nose kao pobednika Guče

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.