NAKED - ETNO DŽEZ DOAJENI BEOGRADSKE SCENE nastupaju uživo u SKC-u u sredu 2. septembra
Grupa Naked, Foto: Promo

najava koncerta

NAKED - ETNO DŽEZ DOAJENI BEOGRADSKE SCENE nastupaju uživo u SKC-u u sredu 2. septembra

Koncerti grupe Naked su uvek fantastično iskustvo sjedinjenja sa balkanskom i svetskom džez muzikom.

Objavljeno: 11:26h

LETNJA SCENA, SREDA. 02.09. U 21H CENA ULAZNICA: regularna 300RSD, studentska 200RSD

foto: Promo

Naked je etno-džez bend iz Beograda čija muzika počiva na jedinstvenom miksu globalnog urbanog gruva začinjenog balkanskom tradicijom i fri džezom. Njihov korpulentni i žestoki miks tradicionalnog muzičkog nasleđa Balkana, sa elementima svinga i fri džeza, predstavlja zvučnu podlogu beskrajnoj potrazi benda za pravim muzičkim identitetom.

Naked crpi inspiraciju iz svoje balkanske tradicije, sa neparnim i polomljenim ritmovima, iz klasične muzike sve do spleta mediteranskog, afričkog i istočno-evropskog nasleđa. Kod njih možemo čuti svet; od teškog fank ludila, džez eksperimentisanja, daba i psihodelije do prelepih violinskih pasaža, mračnih i dubokih deonica klarineta i svemirskih saksofonskih zvukova. Sa više od 700 koncerata iza sebe u protekloj dekadi, desetina muzičkih spotova i nebrojenih TV i live performansa, Naked će u sredu 2. septembra u SKC-u prirediti ekstatičnu žurku. NAKED su:

Branislav Radojković (bas), Goran Milošević (bubnjevi, udaraljke), Đorđe Mijušković (violina), Ivan Teofilović (klarinet, saksofon).

Nastup grupe Naked na amestrdamskom sešnu Sofar možete pogledati ovde.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.