NIKOLA ĐURIČKO O GLUMI U SRBIJI I U SAD: Ne mogu više da snimam film u praznoj kući i da nemam šta da jedem
Foto: Filip Plavčić

glumište

NIKOLA ĐURIČKO O GLUMI U SRBIJI I U SAD: Ne mogu više da snimam film u praznoj kući i da nemam šta da jedem

Nikola Đuričko je pre skoro deset meseci napustio Srbiju i odselio se u Los Anđeles. U podkastu Agelast, glumac je pre izvesnog vremena otrkio neke od razloga zbog kojih se odlučio na takav korak, preneo je Blic.

Objavljeno: 23:12h

Glumac je istakao da voli da radi u Srbiji, ali da mu je bio potreban novi izazov.

“Nisam mogao više da kukam”, rekao je Đuričko.

“Kod nas su honorari sve manji, a stalno snimamo niskobudžetne filmove. Nije to pitanje honorara, već da ti imaš da se spremiš šest meseci za neku ulogu. Mene sad uzbuđuje što imam tri scene sa Džefrijem Rašom i da vidim da li mogu da igram s njim na jeziku koji nije moj”, rekao je je Đuričko.

Govoreći o tome kako se radi u Srbiji, on je rekao da bi to možda jedino htela da gleda publika sa prostora bivše Jugoslavije.

“Netfliks, HBO i Amazon sada gledaju ceo svet”, rekao je Đuričko.

O detaljima koji prave razliku u radu u Srbiji i SAD, Đuričko je rekao: “Sad me vozi golfkarom asistent kroz Sonijev studio i pita šta ću da jedem za ručak. To su sitnice da bi ti svoj posao radio dobro”.

“Snimaju se tu i glupi filmovi, ali i super”, rekao je Đuričko govoreći o Holivudu.

“Hoću da 'idem na Mesec' i da radim neku takvu seriju. Ne znam zašto. Ne mogu više da snimam film u praznoj kući i da nemam šta da jedem. Želim da snimam nešto levo. Kod nas ne postoje žanrovi poput SF, jedini žanr je socijalna drama – realizam. Nemam ništa protiv toga, ali to je bilo zastupljeno osamdesetih. Ne mogu da radim sad crni talas”, rekao je Đuričko.

Bonus video:

espreso.co.rs/blic.rs


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.