BALŠA ĐOGO PREKINUO SNIMANJE FILMA KOŠARE ZBOG PRITISAKA: Producenti zahtevaju da se snimanje zbrza
Sa snimanja filma Košare, Foto: Printscreen/Kurir.tv, Ministarstvo odbrane Srbije

domaći film

BALŠA ĐOGO PREKINUO SNIMANJE FILMA KOŠARE ZBOG PRITISAKA: Producenti zahtevaju da se snimanje zbrza

Na snimanju filma i TV serije Košare došlo je do razdora između režisera Balše Đoga i producenata Nemanje Micića i Vladana Anđelkovića, od kojih je potonji poznat po produciranju rijalitija i nasilničkom ponašanju prema saradnicima.

Objavljeno: 14:14h

Režiser Balša Đogo objavio je status na svon profilu na Facebooku u kom objašnjava razloge zašto je snimanje filma prekinuto i kakvim pritiscima su on i njegova ekipa izloženi od strane producenata filma. Prenosimo objavu Balše Đoga u integralnoj verziji

Dragi prijatelji, borci sa Košara, pripadnici 53. Granicnog bataljona i ostalih jedinica (znate vi koji ste), oficiri...

Posted by Balsa Djogo on Monday, 17 August 2020

Dragi prijatelji, borci sa Košara, pripadnici 53. Graničnog bataljona i ostalih jedinica (znate vi koji ste), oficiri policije i vojske, glumci i svi ostali moji saradnici u ekipi, 23. jula: dvojica mojih producenata Nemanja Micić i Vladan Anđelković su prekinuli na par dana snimanja filma i TV serije Košare dok ne pojačaju, po njihovim rečima, ekipu. Pojačanja su u narednim danima stigla i nastavili smo sa radom ali je u isto vreme stigao njihov ultimativni zahtev meni da promenim scenario i da ga učinim u toj meri "lakšim" da mogu da se snime i film i serija za 4-5 dana po epizodi što svi u našem poslu znaju da je tempo rada brži nego na sitkomu u studiju.

Ova tema prosto ne sme da se snimi na takav način jer je to sramota i neće doneti nikakav rezultat. To nikome nije u interesu.

Da ne bude zabune i Ministri i Ministarstva Vojske i Policije, Generalštab naše vojske i Uprava za Vanredne situacije MUP- a Srbije dali su nam sve besplatno i pomogli nam zaista bratski. Svaki čovek među njima je znao koliko je ovo važno i kolika je nasa zajednička odgovornost. Isto tako je sa Filmskim centrom i svima tamo od njegovog Direktora do Predsednice Upravnog odbora. Dali su sve od sebe prvo da nam pomognu, daju svu podršku, i za to im hvala u ime ovog posla. Neki su pokušali i da ubede dvojicu momaka koji su umislili da su država, sila i da oni odlučuju u njeno ime da se urazume. Nisu vredele ni moje iskrene molbe da shvate da smo svi mi "državni službenici" i da ovo nisu njihove pare nego državne a oni samo treba da ih potroše na posao a ne na nešto drugo. Neću ja da gledam ni u čiji dzep i ne zanima me ali znam da smo od države dobili dovoljno da snimimo dva ovakva projekta, a ne neku besmislicu. Biće vremena da kažem i koliko. Mi smo snimili 32 dobra minuta za 8 dana, između ostalog jednu veliku akcionu scenu, montirali ih i pokazali. a ako budem prinuđen ja ću ih pokazati. Ja sam ponosan na sve koji su u tome učestvovali i pored svih organizacionih nevolja. Ja znam svoj posao i cela ekipa moze da svedoči kako sam se borio i izborio sa svakim propustom koji su drugi napravili tih dana. A bilo ih je i za njih su najviše odgovorni moji producenti. Nismo prvi ni poslednji koji su malo i ostali iza plana ali to je toliko normalno na početku i dešava se stalno u našem poslu. Pa niko ne zaustavlja snimanja, menja reditelja, celu ekipu, scenario i glumce.

Naš scenario su čitali svi u ministarstvima, komisije, glumci i borci sa Kosara i svi su stali iza njega. Svideo im se jer je ličan i nikome ne drži lekcije ili arbitrira o nesreći ljudi koji su branili svoju zemlju. I ne damo ga nekima koji o tome ni približno ne misle kao mi. Biće vremena da objasnim i kako je do saradnje sa njima uopšte doslo. Ali ko može da pretpostavi da će nekome pasti na pamet da se ne ponaša časno na filmu Košare? I neće ni moći. Kad su ti namere čiste i zadatak jasan iza tebe je uvek sila i ja znam da je imam iza sebe. Imam vas heroje o kojima ovo snimam, imam glumce, imam ekipu pravih drugara i javnost, sve čestite ljude i ne dam posle godinu dana da nas neko pretnjama uguši u tišini. Ovo je naše i izborićemo se za njega.

Probao sam sve da se naši neprijatelji ovome ne raduju, a bilo ih je dosta, ali moramo izgleda da se borimo i radimo više od drugih da bi i o nama nešto progovorili. Zato do pobede. Radimo

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.