Miloš Avramović počeo snimanje filma „Južni vetar 2: Ubrzanje“
Miloš Biković i Miodrag Radonjić, Foto: Promo

DOMAĆI FILM

Miloš Avramović počeo snimanje filma „Južni vetar 2: Ubrzanje“

Prošlog četvrtka je pala prva klapa filma „Južni vetar 2: Ubrzanje“. U pitanju je nastavak velikog bioskopskog hita koji je u bioskopima u Srbiji i širom sveta pogledalo preko milion gledalaca.

Objavljeno: 18:40h

Petar Mihajlović i reditelj Miloš Avramović napisali su scenario za ovaj film, baš kao i u slučaju prethodnog filma i serije. Snimanje „Ubrzanja“ počelo je u Knjaževcu, 13. avgusta 2020. godine. Poštujući sve propisane epidemiološke mere, snimanje u istočnoj Srbiji trajaće punih pet nedelja, nakon čega sledi još 14 dana rada u Beogradu: ukupno sedam snimajućih nedelja. Snimanje „Ubrzanja“ podržali su Filmski centar Srbije i Telekom Srbija.

Miodrag Radonjić
Miodrag Radonjićfoto: Promo

Sinopsis filma „Južni vetar 2: Ubrzanje“ otkriva sledeće: Petar Maraš (Biković) koristi prednosti stečenog statusa „neprikosnovenog vođe srpskog podzemlja“. Želeći da proširi svoj posao i vrati se u okvire zakona, Maraš ulaže ilegalno stečen novac u legalne poslove, i vrebajući povoljnu priliku, on po zadatku, sa svojim vernim Baćom (Radonjić), odlazi u istočnu Srbiju. Tamo ga zatiče vest koja će ga primorati da momentalno promeni planove. Životi na ivici, igre po pravilima međunarodnih narko kartela, uz veliki broj do sada neviđenih akcionih scena, samo su neki detalji koji nas čekaju u „Ubrzanju“.

Miloš Avramović
Miloš Avramovićfoto: Promo

U filmu udarne uloge glume: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Luka Grbić, Jovana Stojiljković, Bogdan Diklić i Aleksandar Berček, a tu su i gosti iz Bugarske: Zahari Baharov i Marian Valev. Na nastanku „Južnog vetra 2“ učestvuju: direktor fotografije Lazar Radić, scenograf Dušan Radoičić, kostimografkinja Jelena Đorđević, glavna maskerka Petra Macura, snimatelj zvuka Igor Popovski... Pored srpskih filmskih radnika, ekipu čine filmski profesionalci iz Severne Makedonije, Slovenije i Hrvatske. Film produciraju Miloš Avramović, Miloš Biković, Tatjana Žeželj Gojković i Miodrag Radonjić. Premijera filma „Južni vetar 2: Ubrzanje“ planirana je za početak naredne godine.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.