BG šmeker i kavgadžija: 10 razloga zašto je Prele najveća legenda koju je Srbija ikada imala! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printskrin/Instagram/dusanprelevic

sećanje na legendu

BG šmeker i kavgadžija: 10 razloga zašto je Prele najveća legenda koju je Srbija ikada imala! (FOTO) (VIDEO)

Na današnji dan 2007. godine umro jedan od najutentičnijih likova naše scene. A ovo je priča o njemu, poznatom beogradskom šmekeru, boemu, kavgadžiji, nekome ko je bio individualac u svemu...
Objavljeno: 17:55h

"Nije mangup dripac, nisu to ova đubrad što se danas šetaju gradom. Mangupi su vaspitana deca spremna na život. Nisu pi*kice, ni cinkaroši". Rečenica koja možda najbolje opisuje one ljude koji za sebe misle da su frajeri, ili pak šmekeri, ali bez pokrića.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Ovu poznatu rečenicu rekao je neko ko je odrastao na beogradskom asfaltu, družio se sa istim tim mangupima, ali onakvim mangupima baš kako ih je opisao, ljudima spremnim na život.

Sa mangupima, ali i onima tradicionalnog pogleda na život putovao je kroz tu avanturu. Ostavio je veliki pečat u muzici, pozorištu, filmu, sportu, u ljudima generalno, Dušan Prelević Prele.

foto: Printskrin/Youtube/Ex YU gramofon

A zašto se danas njegovi intervjui, citati i razgovori prepričavaju svakodnevno i nekako deluju kao da više priliče za ovo doba, nego za vreme kada je o tome pričao.

Možda, odgovor leži u tome što je počeo kao sportista, pa nastavio sa muzikom, zatim pozorištem, a onda su njegove priče i eseji krasili NIN, Dugu i tako redom.

Sa Momom Kaporom, Beograd, 1987. #dusanprelevic #momokapor #prele #beograd #dusanprelevicprele

A photo posted by Dušan Prelević (@dusanprelevic) on

Možda i ne, jednostavno takav je rođen bio, sve ostalo je kroz umetnost samo nadograđivao, a i kako je jednom prilikom izjavio, nije bio neko ko je bio ukalupljen i igrao onako kako se drugima sviđalo.

Tamo, u beogradskoj opštini Zvezdara u fudbalskom klubu "Bulbulderac" počinje priča ovog čoveka koji je imao, slobodno možemo reći, dugu i burnu mladost, a možda iz te mladosti nikada nije ni izašao.

S obzirom da je odrastao na Crvenom krstu gde su, po njemu, živeli najbolji fudbaleri, najjači tipovi i pravi šmekeri, nije ni čudno što je voleo sport.

Osim u "Bulbudercu" igrao je i za FK Crvena zvezda, a bio je i hokejaški golman Partizana.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.