Rege & rep kod Doma: Besne gliste na čuvenom Zidiću (FOTO) (VIDEO)
Foto: Promo

tradicija

Rege & rep kod Doma: Besne gliste na čuvenom Zidiću (FOTO) (VIDEO)

Koncerti na Zidiću i ove godine privlače veliku pažnju publike, posetilaca Beograda, ali i prolaznika koji sa interesovanjem zastanu da čuju nove, mlade bendove koji svakog petka i subote sviraju na popularnoj letnjoj sceni Doma omladine Beograda - Platou Milana Mladenovića.
Objavljeno:

Zvezde Sea Dance festivala: Vi imate srce i dušu, što u svetu polako nestaje! (FOTO)

Vaš muzički pravac karakteriše kombinacija različitih muzičkih žanrova, od regea, repa, do ska muzike, roka, dab i hard kor deonica, kako uklapate sve ove žanrove u vaš autorski rad? Da li imate neke muzičke uzore koji su bitno uticali na vaše stvaralaštvo?

BESNE GLISTE: Kada se okupi družina iz različitih muzičkih sfera, potpuno je prirodno da se kombinuju različiti pravci muzike, koje smo tokom godina rada uspeli da uklopimo u jedinstven i prepoznatljiv stil. Bendovi za koje kao kolektiv možemo reći da su uticali na naš rad su: Black Uhuru, Slayer, Madness, Eyesburn, Body Count, Sunshine, Soulfly, Primus, RATM, Bob Marley i mnogi drugi.

foto: Printscreen/Youtube/Besne Gliste

Krajem prošle godine, nakon pet godina postojanja benda, objavili ste debi album „ZugZwang“. Zašto je trebalo pola decenije da se to desi? Kakvi su vaši utisci nakon godinu dana? Kakve su reakcije publike i kritike?

BESNE GLISTE: Trebalo je dosta vremena da prvenstveno mi sazrimo (kada smo napravili bend imali smo po 19 godina) a samim tim da sazri i muzika, i da se stvori nešto novo i prepoznatljivo. Stara publika je dobro prihvatila album, a sam album je privukao i novu publiku. Osvrt na album u medijima je takođe rezultovao odličnim, pozitivnim kritikama. Za pesmu Pobednik sa našeg prvog albuma smo snimili video spot koji je takođe dobio veoma pozitivne kritike publike i medija.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.