Pojačanje na Belgrade Beer Fest-u: Dolaze nam regionalne zvezde,Vlatko Stefanovski i grupa Sunshine! (FOTO)
Foto: Promo

biće ekstra provod!

Pojačanje na Belgrade Beer Fest-u: Dolaze nam regionalne zvezde,Vlatko Stefanovski i grupa Sunshine! (FOTO)

Slavni makedonski muzičar počeo je da svira sa 13 godina i već više od 40 godina gitara je njegov saputnik
Objavljeno: 17:44h

Ovogodišnji Belgrade Beer Fest može da se pohvali dolaskom još jedne velike regionalne muzičke zvezde. Ovoga puta reč je o jednom od najvećih virtuoza na gitari sa ovih prostora, muzičaru Vlatku Stefanovskom.

Najveća koncertna atrakcija stiže na Beer Fest: Rudimental u avgustu na Ušću! (FOTO)

Ovaj vrsni instrumentalista nastupiće, posle četiri godine na najvećem domaćem festivalu, u subotu, 20. avgusta na Ušću i to će biti prilika da svi koji vole njegov rad, uživaju u muzičkom preseku izuzetno bogate karijere. Vešto kombinujući više stilova, Stefanovski stvara savršene zvučne pejzaže u prebogatom opusu.

Slavni makedonski muzičar počeo je da svira sa 13 godina i već više od 40 godina gitara je njegov saputnik. Početak njegove karijere najviše obeležava osnivanje sastava Leb i Sol koji je bio jedan od najvažnijih bendova bivše Jugoslavije sa svojom fuzijom tradicionalne makedonske muzike i roka. Od sredine devedesetih Vlatko započinje solo karijeru, snima brojne albume, stvara muziku za pozorišta, osniva trio, a potom radi i sa vrsnim muzičarima iz celog sveta.

foto: Promo

Po prvi put na Belgrade Beer Festu u sredu 17. avgusta nastupiće još jedno veliko regionalno ime - Elemental. Oni dolaze iz Zagreba i u njihovoj šarenolikoj muzičkoj viziji, čija se baza nalazi u rep muzici, mogu se naći tragovi razičitih žanrova što njihovo stvaralaštvo čini još orginalnijim. Elemental važi za bend koji ne poznaje ni granice ni ograničenja, i koji društveno angažovanim tekstovima ukazuje na probleme sa kojima se susreću mladi na našim prostorima, ujedno ističući potrebu za njihovim rešavanjem.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.