Dom omladine Beograda predstavlja tribinu „Putevi novca i moći: Savremeno srpsko društvo u seriji Tajkun“
Foto: Promo

TV serija

Dom omladine Beograda predstavlja tribinu „Putevi novca i moći: Savremeno srpsko društvo u seriji Tajkun“

Treća tribina u okviru ciklusa „12 gnevnih filmova“ održaće se 19. juna 2020. u Domu omladine Beograda. Na tribini pod nazivom „Putevi novca i moći: Savremeno srpsko društvo u seriji Tajkun“ govoriće reditelj Miroslav Miša Terzić i scenarista Đorđe Milosvljević. Njih dvojica su sarađivali na hit seriji „Tajkun“.

Objavljeno: 10:23h

„Tajkun“ je prvi prvi projekat nove produkcijske kuće Firefly, koja se specijalizovala za izradu ambicioznih serija namenjenih domaćem, regionalnom i svetskom trežištu. U pitanju je kriminalistička serija na savremene teme, a u središtu priče je Vladan Simonović (tumači ga Dragan Bjelogrlić), moćni bogataš sa, kako to već obično biva, mračnom prošlošću i još mračnijom sadašnjicom. „Tajkun“ je nastao po scenariju Đorđa Milosavljevića („Koreni“, „Švindleri“, „Čizmaši“), a sve epizode je režirao Miroslav Miša Terzić, poznat po nagrađivanim filmovima „Ustanička ulica“ i „Šavovi“.

Beogradska publika imala je priliku da prvu epizodu „Tajkuna“ pretpremijerno pogleda na 48. FEST-u, 3. marta 2020. u okviru specijalnog programa, dok je prva sezona prikazana tokom vanrednog stanja i pandemije kovida-19 (prva epizoda je premijerno emitovana 15. marta, a završna deseta 17. maja). „Tajkun“ je ostavario veliku gledanost, usput uzburkavši duhove zbog načina na koji prikazuje srpsko društvo. Serija prikazuje lice i naličje savremenog srpskog društva, zamke tranzicije i opasnosti kapitalizma, o čemu će na tribini u Domu omladine Beograda biti posebno reči.

Dom omladine Beograda je u februaru 2020. godine pokrenuo ciklus filmskih tribina pod zajedničkim nazivom „12 gnevnih filmova“. Ciklus od osam tribina će se prvenstveno usredsrediti na najnovija filmska i serijska ostvarenja srpskih autora, kao i na probleme i fenomene savremenog društva koje oni problematizuju i koji se u njima oslikavaju. Kako živimo u turbulentna vremena puna buke i besa, taj sveprožimajući gnev je neretko pokretačka snaga filmskih autora. Ovaj ciklus tribina predstavljaće svojevrsnu hronologija aktuelnih filmskih dešavanja u Srbiji i svetu, a istovremeno će, sagledavano kroz vizure naših stvaralaca, biti svedočanstvo vremena u kome živimo.

Treća u okviru ciklusa „12 gnevnih filmova“, „Putevi novca i moći: Savremeno srpsko društvo u seriji Tajkun“, biće održana u petak, 19. juna 2020. godine, sa početkom u 19 časova, u prostoru ispred sale „Amerikana“. Programi u Domu omladine Beograda se održavaju uz primenu svih mera zaštite koje su propisane od strane stručnih službi i nadležnih organa. Posetioci se mole da takođe poštuju propisane mere i budu odgovorni prema sebi i drugima. Ulaz na tribinu je slobodan.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.