Upoznajte orkestar Beogradske filharmonije - udaraljke bez granica
Foto: Promo

dečija kultura

Upoznajte orkestar Beogradske filharmonije - udaraljke bez granica

Novi „onlajn“ vodič kroz orkestar i to na „kućnim udaraljkama“ - čaše, lonci, čačkalice.

Objavljeno: 16:58h

Beogradska filharmonija je pripremila novo druženje sa decom i onlajn upoznavanje orkestra, sredom od 11 časova na Fejsbuk stranici institucije. Ovoga puta, nešto sasvim drugačije - klinci mogu da vide kako se pravi muzika i to bez pravih instrumenata!

Perkusionista Aleksandar Radulović je umesto glomaznih timpana, ksilofona, vibrafona, pokazao kako kuhinjski predmeti mogu biti udarački instrumenti. Svirajući na čašama, šerpama, loncima, vanglama, čačkalicama, objasnio je razliku i podelu udaraljaki na one sa ili bez određene tonske visine. Aleksandar je poručio deci da istražuju „udaraljke bez granica“ zajedno sa svojim roditeljima, uz specijalno iznenađenje za kraj – nastup trija Radulović.

Filharmoničarke Tamara i Slavica, „voditeljke“ ovog zabavnog serijala, pozivaju klince da snime video na kućnim udarljkama i pošalju Beogradskoj filharmoniji. Oni sa najviše lajkova, dobiće poklon „Moj prvi CD klasične muzike“ u izvođenju i izdanju Beogradske filharmonije. Upoznavanje orkestra se nastavlja naredne srede od 11 sati.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.