Intervju, Nežni Dalibor: Mi od lošeg uvek napravimo nešto još gore! (VIDEO)

oni vladaju jelen top 10 listom

Intervju, Nežni Dalibor: Mi od lošeg uvek napravimo nešto još gore! (VIDEO)

Za par meseci izlazi im četvrti album, konačno su počeli da snimaju spotove o kojima priča ceo grad, imaju fenomenalne pesme, a uživo su još bolji
Objavljeno: 09:21h
Nežni Dalibor Sredstva i veštine
Vranja The Mothership Orchestra
Značajan događaj Jutro će promeniti sve Repetitor
Samo magli jedan od njihovih trejdmarkova, u
U slojevima
Ivica Marković Ljubomir Vučković Davor Sopić Dragan Jovanović
Nemanja Đorđević
Prvomajska U slojevima: Nežni Dalibor ima novi spot - i fenomenalan je! (VIDEO) U slojevima
Vikendi Jelen Top 10 listi Jelen Top 10 Lista: Oni su skinuli Lira Vegu s vrha (VIDEO) Prvomajsku je napisao neko mnogo ljut na kapitalizam. Koji je tvoj problem s kapitalizmom? I kako uopšte sebe definišeš politički? Nežni Dalibor ovog puta peva o izgubljenim vikendima i hej, super je pesma! (VIDEO) U pesmama Dalibora provejava bluz radnog čoveka. Veruješ li da rokenrol može da promeni nešto ili su te iluzije umrle sa šezdesetim?
Nemanja Đorđević
Ako ne može da se promeni ništa, zašto onda pišeš baš o tome? Koja je ideja, da rokenrol deluje terapeutski? Osećaš li se lakše dok izbacuješ taj bunt iz sebe? Svi znamo njihova imena, ali ne znamo odakle su potekla: Kako je 10 domaćih bendova dobilo svoje naziv (VIDEO) Nedavno ste održali najbolji koncert u karijeri. Ipak, u publici je i dalje bilo svega 200-ak ljudi. Ta vrsta posete prati vas kao usud kroz celu karijeru. Koliko te to sputava dok praviš muziku ili si jednostavno oguglao?
Vi ste, moglo bi se uslovno reći, regionalni fenomen. Više vas ljudi sluša i hajpuje u Hrvatskoj nego u Srbiji. Kako to tumačiš? Na prvom albumu ste bili pop, da bi na sledeća dva stvar poprimila žešće obrise. Neretko pevaš tako da se čini da režiš, jer neke stvari izgleda ne mogu drugačije da se kažu. Kako bi ti opisao muziku Nežnog Dalibora? Tvoje mišljenje o sceni, bez kurtoaznih, politički korektnih izjava? Šta zaista prija tvom uhu i šta su preporuke? Zašto je srpski rokenrol danas nikad manje bitan u odnosu na neka ne tako davna vremena, o 80-im da i ne govorimo? Stiče se utisak da reperi bolje korespondiraju s današnjim klincima od rokera i alternativaca. Sori Vučiću, sori BS! Ovo je jedini pravi komentar na pesmu BG sindikata!
Reč-dve i o novom albumu. Dalibor je konačno dobio video podršku kakvu dosad nije imao. Spotovi za prva dva singla doneli su vam i novu publiku. Ko ih je radio, nahvali malo te mlade umetnike... Konačno, još koliko će Dalibor trajati? Koliko još albuma daješ bendu pre nego što okačite gitare o klin?
(Saša M. Stajić)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.