Inter/Akcija 2019 u Galeriji Doma omladine Beograda 26.11.
Foto: Printscreen

ART Scena

Inter/Akcija 2019 u Galeriji Doma omladine Beograda 26.11.

Kroz različite medije i tehnike mladi umetnici iskazuju svoje poglede na pitanja o sadašnjosti, njene različite forme, fenomene i tendencije.

Objavljeno: 15:35h

Višedecenijska saradnja Doma omladine Beograda sa Fakultetom likovnih umetnosti (FLU) nastavlja se još jednom izložbom iz serijala Inter/Akcija koji predstavlja dijalog o savremenim umetničkim praksama ostvaren između studentkinja i studenata FLU i Odeljenja za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Izložba u Galeriji DOB-a, koja će biti otvorena 26. novembra, nastaje četvrtu godinu zarednom na osnovu zajedničkog rada i primene dosad stečenih znanja studenata oba fakulteta, koji time čine iskorak u prikazivanju različitih stavova i pogleda na savremenu umetnost.

Anja Tončić
Anja Tončićfoto: Printscreen

Izložba okuplja umetničke pozicije studenata završnih godina FLU koje se kreću od subjektivnih poimanja stanja savremenosti do razmatranja njenih širih društvenih okvira. Kroz različite medije i tehnike mladi umetnici iskazuju svoje poglede na pitanja o sadašnjosti, njene različite forme, fenomene i tendencije. Inter/Akcija tako na svež način otkriva presek aktuelnih gibanja u okviru najmlađe generacije umetnica i umetnika koji aktivno istražuju u poljima formalnog, pojavnog, verbalnog i vizuelnog; suprotstavlja raznorodne identitete novih umetnika i novih kustosa, a njihovu zajedničku imaginaciju pretače u izložbu.

Takav vid povezivanja i zajedničkog rada omogućava učesnicima da za vreme studija razviju veštine prezentacije i intepretacije umetničkog dela i, kao konačan cilj, ostvare svoje ideje kroz izlagačku delatnost.

Bogoljub Đoković
Bogoljub Đokovićfoto: Printscreen

Učesnici projekta Inter/Akcija 2019 su: Bogoljub Đoković, Lazar Njegomirović, Petar Kovačević, Tamara Spalajković, Vukašin Raduški, Anja Tončić, Ivana Kućina, Nebojša Adamović, Kristina Armuš, Zlata Vučetić, Minja Velemir, Jefimija Đokić, Stefan Ralević, Sofija Šakota i Teodora Anđelković.

Mentorke projekta su: dr Biljana Đurđević (FLU), dr Olivera Parlić (FLU) i dr Ana Ereš (Filozofski fakultet).

Izložba će biti otvorena do 9. decembra.

Realizaciju projekta podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

(Espreso.co.rs/SEEcult.org)

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.