Festival filmskog scenarija od 13. do 17. avgusta
Festival se održava u Vrnjačkoj banji, Foto: Facebook / 42. Festival filmskog scenarija

konkurencija je jaka!

Festival filmskog scenarija od 13. do 17. avgusta

U žiriju su Biljana Maksić, Đorđe Milosavljević, laureati Festivala filmskog scenarija, i Milan Nikodijević, nekadašnji direktor festivala

Objavljeno:

Festival filmskog scenarija, 43. po redu, biće održan od 13. do 17. avgusta u Vranjačkoj Banji, a u takmičarskom programu biće prikazano 14 filmova, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije.

Direktor festivala i Kulturnog centra Vrnjačka Banja Saša Milenković rekao je da će se za nagrade takmičiti filmovi "Kralj Petar Prvi" po scenariju Milovana Vitezovića, Petra Ristovskog i Vladimira Chosića, u režiji Ristovskog, "Psi umiru sami" Nikole Petrovića, "Aleksandra" Saše Radojevića, "Ajvar" Ane Marie Rosi i Maje Todorović, u režiji Rosi, "4 ruže" po scenariju Balše Labovića i Vasilija Nikitovića u režiji Nikitovića.

U konkurenciji su i "Zlogonje" po scenariju Marka Manojlovića i Miloša Krečkovića u režiji Raška Miljkovića, "Delirijum tremens" Gorana Markovića, "O životu i o smrti" Predraga Perišića u režiji Predraga Velinovića, "Teret" Ognjena Glavonića, "Taksi bluz" Marka Backovića i Marka Jocića, u režiji Miroslava Stamatova, "Šavovi" prema scenariju Elme Tataragić i u režiji Miroslava Terzića, "Reži" Dragana Nikolića, u režiji Koste Djorđevića, "Južni vetar" Miloša Avramovića i Petra Mihajlovića u režiji Avramovića i "Pijavice" za koji su scenario napisali David Albahari, Dragan Marinković i Dušan Spasojević, a režirao Marinković.

U žiriju su Biljana Maksić, Đorđe Milosavljević, laureati Festivala filmskog scenarija, i Milan Nikodijević, nekadašnji direktor festivala.

Van konkurencije 17. avgusta će biti prikazan film "Godine u (v)etru" Daneta Stanojčića, a u okviru postfestivalskog programa, 18. i 19. avgusta "Balkanska međa" Andreja Volgina, "Između dana i noći" Andra Martinovića i "Koja je ovo država" Vinka Brešana.

Dragoljub Vojnov je u ime Umetničkog saveta festivala najavio Školu dramaturgije "Slobodan Stojanović" koju će voditi Ivan Velisavljević, proslavu 70 godina Jugoslovenske kinoteke uz posebnog gosta Sloboda Šijana i projekciju njegovog filma "Ko to tamo peva", promocije knjiga "Milena Dravić ili ključ snova" Anite Panić i " O životu i o smrti" Predraga Perišića i simpozijum "TV serije i filmovi: preplitanja i ukrštanja".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media