BIG AL, THE HOT 8 BRASS BAND: Uvek ljude dignemo iz stolica i đuskaju celu noć
The Hot 8 Brass Band, Foto: Melisa Fargo

PRED BEOGRADSKI KONCERT

BIG AL, THE HOT 8 BRASS BAND: Uvek ljude dignemo iz stolica i đuskaju celu noć

U susret premijernom nastupu pred publikom u Srbiji, objavljujemo intervju sa jednim od članova ovog sastava, trubačem Alvarezom “BIG AL” Hantlijem

Objavljeno:

U nedelju, 30. juna u Beograd (Dom omladine, 20h) po prvi put stiže najbolji savremeni duvački orkestar grada Nju Orleansa, jedinstveni The Hot 8 Brass Band! Kao pravi predstavnici svog grada, donose sa sobom autentičnu priču o tragediji i trijumfu, koja je postala gotovo jednako poznata kao i njihova muzika. Nastupali su širom sveta, dižući publiku na noge svojim originalnim zvukom, koji se oslanja na džez nasleđe i ukršta sa modernim stilovima: hip-hopom, fankom i ritam & bluzom. U susret premijernom nastupu pred publikom u Srbiji, objavljujemo intervju sa jednim od članova ovog izuzetnog sastava, trubačem Alvarezom “BIG AL” Hantlijem (Alvarez “BIG AL” Huntley).

Da li ste pre 20 godina, kada su se grupe “The High Steppers“ i “Looney Tunes Brass Band“ spojile u “The Hot 8 Brass Band“, mogli da pretpostavite kakav uspeh ćete ostvariti i da ćete ostati zajedno ovoliko dugo ?

Naravno da ovo nismo nimalo očekivali! Bili smo samo deca koja su se igrala u dvorištu i radila ono što su volela i što im je bilo zabavno. Tada smo još uvek bili u srednjoj školi i nismo pomišljali da ćemo obići svet svirajući našu muziku.

Da li je spajanje fanka, hip hopa i džeza, vaš način da ostanete originalni i autentični iz godine u godinu?

Svi ovi žanrovi utiču na naš muzički stil, ali ono što stvara naš originalni zvuk jesu zajedničke ideje, ali i razlike unutar benda, koje koristimo u procesu pisanja pesama.

The Hot 8 Brass Band
The Hot 8 Brass Band foto: Melissa Fargo

Po vašem mišljenju, koja je „tajna“ popularnosti muzike Nju Orleansa širom sveta? Kako vidite njeno nasleđe u 21. veku?

Ona je iskrena, stvara dobar osećaj, i mislim da definitivno dolazi do novog preporoda muzike Nju Orleansa. Muzička scena je pretrpela udarac 2005. godine nakon uragana Katrina, ali ponovo se pojavljuju novi muzičari, bendovi, i muzika.

Bili ste nominovani za Gremi nagradu, što svedoči o nivou uspeha vašeg benda. Na koja ste još dosadašnja postignuća benda posebno ponosni?

Učestvovali smo u dvadesetoj godišnjici produkcijske kuće „40 Acres and A Mule“ koju je osnovao Spajk Li. Bila je to noć sa zvezdama, ostvarenje sna! Saradnja za Džordžom Ezrom na dodeli “Brit Awards“. Saradnja sa grupom “The Blind Boys of Alabama“ i koncert u “Smithstonianu". Tri generacije muzičara iz Nju Orleansa bile su izabrane za nastup, a mi smo predstavljali današnju generaciju. Turneja sa Loren Hil. Nagrada „Muzički Ambasador“, koju nam je uručio Guverner Luizijane.

Recite nam nešto o vašem albumu “Take Cover“, i o mislima i osećanjima kojima je obojen?

Hteli smo da obradimo pesme nekih od naših omiljenih muzičara, ali i da im dodamo autentičnost našeg stila i interpretacije. Rad na melodijama koje smo slušali odrastajući bio je jako zabavan.

Ovo će biti vaš prvi koncert u Srbiji, da li je za vas izazov svirati u novoj zemlji po prvi put? Koja su vaša očekivanja i šta planirate da predstavite našoj publici?

Nikada ne znamo šta da očekujemo kada posećujemo nove zemlje, susrećemo se sa novim kulturama i ljudima u publici. Mi samo radimo ono što radimo, sviramo našu muziku “za dobro raspoloženje” i uživamo u održavanju koncerata širom sveta. Bilo je nastupa na kojima smo očekivali da će publika sedeti i biti rezervisana, ali uvek ljude dignemo iz stolica i đuskaju celu noć. Zato ne očekujemo ništa manje ni od koncerta u Beogradu! Jedva čekamo da se dobro provedemo sa vama!

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #6: Glib (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.