Promocija u Parobrodu: Predstavljamo vam novu knjigu Maje Ognjanović (FOTO)

ISTORIJA VENECIJE

Promocija u Parobrodu: Predstavljamo vam novu knjigu Maje Ognjanović (FOTO)

Ova izuzetna knjiga biće predstavljena na dan globalnog obeležavanja pet vekova od osnivanja Venecijanskog geta kao jedini događaj sa ovih prostora, a biće i izložena u Veneciji na centralnoj manifestaciji
Objavljeno:

Predstavljamo vam novu knjigu Maje Ognjanović koja će biti prestavljena u Parobrodu u utorak 29. marta. Ova izuzetna knjiga biće predstavljena na dan globalnog obeležavanja pet vekova od osnivanja Venecijanskog geta kao jedini događaj sa ovih prostora, a biće i izložena u Veneciji na centralnoj manifestaciji. Soni predstavio interaktivni projektor: Svaka ravna površina postaje ekran! (VIDEO)​ Mirjana Ognjanović rođena je 1959. godine u Beogradu, gde i danas živi. Bavi se muzikom, književnim prevodilaštvom, tai-čijem, pa čak i novinarstvom. Pored prevoda književnih dela s italijanskog i engleskog jezika, objavila je i dve zbirke pripovedaka: „Začarani Velja i ostale muzičke priče“ (Artist, 2010) i „Nesanica za dvoje“ (Booka, 2013). Izvestan broj priča Mirjane Ognjanović, s ilustracijama Aleksandra Palavestre, svojevremeno su objavljivane u „Politikinom Zabavniku“.

Promo
U prologu vam nudimo nešto malo o knjizi: Venecijanci su govorili: Đeto. A onda su pridošlice, od 1516. godine, počele da izgovaraju: Geto. I svetovi su se nepovratno promenili – onaj vidljivi, kao i nevidljivi. Pet stotina godina kasnije, na obali Venecijanskog zaliva, u noći Crvenog Meseca, profesor A. Peragraš pomislio je da je ugledao legendarno Čudovište iz crne vode. Prateći ga, dospeo je do Geta, dela varoši gde je upao u kovitlac pobrkanog vremena i mrežu znakova. Među njima su bili div, kockar, pesnikinja, cipela, duh (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.