Milena, ti si nam sad i Milena i Dragan: Na ove reči velika Milena Dravić je tiho zajecala

njoj je najteže

Milena, ti si nam sad i Milena i Dragan: Na ove reči velika Milena Dravić je tiho zajecala

Na današnji dan je Srbija cela bila u suzama, ali jednoj osobi je zasigurno bilo najteže. Milena Dravić se oprostila od svoje velike ljubavi dostojanstveno i hrabro
Objavljeno: 17:36h

Najlepši par naše kinematografije Milena Dravić i Dragan Nikolić pre par dana rastali su se zauvek. Njihova ljubav je bila velika. Svako je mogao samo da im pozavidi na skladu i idili koje je ovaj par uspeo da ostvari u svom braku. Iako su bili velike zvezde, i jedno i drugo nikad sebi nisu dozvolili da budu predmet tračeva ili bilo kakvih skandaloznih dešavanja. Jednom rečju - bili su idealan par. Dan kad je Beograd plakao! Kolone ljudi na Novom groblju, pola grada se oprostilo od Flojda! (FOTO) Iako su se venčali na brzinu, spontano, u pauzi za ručak nakon snimanja par scena za dramu Duška Radovića "Kako su se volele dve budale", njihova ljubav je bila večna. Najlepši par SFRJ: Ovako se rodila ljubav između Dragana Nikolića i Milene Dravić (VIDEO) Dve budale su se doista volele, jako.

Filip Plavčić
Na današnjoj sahrani Dragana Nikolića njegovoj voljenoj je zasigurno bilo najteže. Dok su na komemoraciji njegovi prijatelji izgovarali lepe reči upućene pokojnom glumcu, niko se nije usudio da zaobiđe Milenu Dravić. O njima se uvek priča kao o celini. Skladnoj, idiličnoj, koja jedna bez drugog dela ne može da opstane. Sad je taj jedan deo ostao sam. Ovako se BG oprostio od Gage! Viteže naš, da li ima neko ko te nije video samo jednom, a da se nije zaljubio! (FOTO) To je najbolje primetio Rade Šerbedžija u toku čijeg govora je Milena lila suze. Njene suze nisu potekle bez razloga - i ona je svesna da su Šerbedžijine reči i te kako istinite. Prvi do kovčega! I Žarko Laušević na sahrani Dragana Nikolića! (FOTO) - Gaga je bio najveći laf koji se pojavio na beogradskom asfaltu. Svojom mađioničarskom magijom znao je od Dragana postati Dragan i Milena. Znali su u paru tako zasijati. Gago, moj dragi, pre par meseci rekao si mi: "Rašo, ti nisi moj filmski brat, ti si moj pravi brat." Gago, ti nisi samo moj brat, ti si brat svih nas - kroz suze je zborio Šerbedžija. Potom se glumac obratio i Mileni: - Milena. Ti sad moraš biti Milena i Dragan - završio je glumac. Na ove reči Milena je tiho zajecala. Tuga! Svi su se skamenili - kad je Šerbedžija suznim očima ovo rekao Mileni na oproštaju od Gage! Tokom cele komemoracija Milena je brisala suze. Glumici zasigurno nije bilo lako da sluša kako najbolji prijatelji njenog Gage kazuju o njemu samo lepe reči. Pojedini su se čak prisetili i njihovog zajedničkog rada, dogodovština koje su na snimanjima sa njim preživeli. U pauzama između njihovih govora, smenjivale su se scene iz Draganovih filmova. Ponovo videti svog Dragana na velikom platnu, čuti njegov glas i pogledati ga u oči, Milenu je slomilo. Ona kao da je jedva čekala da se komemoracija završi kako bi se povukla od očiju javnosti i kako bi mogla svoju tugu da sakrije, duboko u samoj sebi. Bjela: Lepi Gaga će uvek biti naš Mesija sa rejbankama, cigarom i čašom viskija! Na sahrani se već Milena držala stoički. Možda je sve svoje suze istrošila na komemoraciji, ali se čak i na Novom groblju videlo da joj nije lako. Iako se svojski trudila da ne pusti ni jednu suzu, Milenino lice i grč u kojem je tokom cele sahrane stajala odavao je sigurni utisak da joj nije lako.
Filip Plavčić
Pored nje se nalazio veliki broj njenih prijatelja. Neki, poput Žarka Lauševića koji je doputovao specijalno iz Amerike sve vreme je stajao pored Milene. Tu je bio i Nebojša Glogovac. Očigledno da su Mileni upravo njeni prijatelji dali snagu. Jedan jedini! Ovo što je Gaga uradio pred samu smrt - najbolje dokazuje kakva je ljudina i šmeker bio! Pored njih na sahrani se našao jako veliki broj mladih glumaca, koji su zbog njenog Gage lili suze. Verovatno je Milena u njima videla nastavak velikog dela koje je Dragan započeo, i koje će te omladina, krenuvši za njim, sigurno završiti - stvaranje jednog boljeg, vedrijeg društva u kom se znaju prave vrednosti i u kojima je osmeh najvažnija stvar na svetu. Možda je upravo to ono što je Mileni dalo snagu da ovaj težak trenutak podnese sa toliko dostojanstva.
Filip Plavčić
Rečima Radeta Šerbedžije: "Milena, ti si nam sad i Milena i Dragan". (T. Ž.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.