Boem do boema! 9 ikona srpskog glumišta sa kojima će Gaga Nikolić sedeti u Nebeskoj kafani!

Oni su besmrtni!

Boem do boema! 9 ikona srpskog glumišta sa kojima će Gaga Nikolić sedeti u Nebeskoj kafani!

Smrt Dragana Nikolića rastužila je mnoge i tako se pridružio mnogim drugim bardovima u "kafani kod besmrtnih"
Objavljeno: 15:36h

Legenda srpskog glumišta Dragan Nikolić preminuo je danas i tako je srpska kinematografija postala siromašnija za još jednog fenomenalnog dramskog umetnika. Nikolić se tako pridružio brojnim glumcima koji su zadužili domaću kinematografiju i ostavili traga u brojinim filmovima, serijama i pozorišnim predstavama. U "Nebeskoj kafani" ovaj glumac se pridružio Zoranu Radmiloviću, Pavlu Vuisiću, Dragomiru Bojaniću Gidri, Bori Todoroviću i mnogim drugim bardovima srpskog glumišta. Njima u čast prisetićemo se glumačkih legendi koje su ostavile značajan trag u sedmoj umetnosti i tako postali besmrtni. Flojd, Džimi Barka, Prle.. 10 neuništivih uloga zbog kojih će Dragan Nikolić uvek biti legenda! (VIDEO) 1. Dragan Nikolić

Aleksandar Levajković
Proslavljeni glumac prvu značajniju ulogu ostvario je u filmu "Kad budem mrtav i beo" Živojina Pavlovića, ulogom sezonskog radnika labilnog morala koji na kraju gine.

Glavne i veće sporedne uloge Nikolić je ostvario je u više od trideset filmova: "Mlad i zdrav kao ruža", "Nacionalna klasa", "Ko to tamo peva", "Nešto između", "Balkan ekspres".
Urke nije izdržao: Tužan dan za sve srpske Delije, otišao je jedan od njih (VIDEO) (FOTO) 2. Pavle Vuisić
jedan od najvećih srpskih glumaca, Pavle Vuisić, je tokom svog glumačkog veka odigrao je preko sto uloga na kojima su mu tada zavideli.
a posebno je ostao upamćen po ulozi Paje Čuture u seriji "Kamiondžije" u kojoj je rame uz rame glumio sa još jednim velikanom srpske glumačke scene Miodragom Petrovićem Čkaljom.
Milena Dravić očajna! Evo šta je kroz suze izjavila posle smrti Dragana Nikolića! 3. Zoran Radmilović
tumačio uloge u 104 različita ostvarenja, i to filmovima kao što su "Maratonci trče počasni krug" i "Majstori, majstori", seriji "Majstorska radionica",
Svoju poslednju, 299. po redu predstavu "Radovan III", Zoran je održao 9. juna 1985. godine uz velike bolove.
Gaga Nikolić se nije zvao Dragan! Da li ste nekad čuli njegovo pravo ime? 4. Danilo Bata Stojković Ostao je zapamćen po svojim duhovitim nastupima po kojima je kasnije stekao slavu.
Najslavnije uloge ostvario je u osamdesetih, kada je po scenarijima Dušana Kovačevića snimio niz slavnih i kultnih komedija "Ko to tamo peva", "Poseban tretman", "Maratonci trče počasni krug", "Balkanski špijun".
Poslednji intervju legende: I kad budem mrtav i beo, hteo bih kakva-takva svetiljka da budem! (FOTO) (VIDEO) 5. Dragomir Bojanić Gidra Gidru svi pamte po ulozi Žike Pavlovića, koju je igrao od 1978. do 1992. godine u serijalu "Žikina dinastija".
Bojanić je snimao je i u Italiji pod pseudonimom Entoni Gidra i šezdesetih godina se pojavio u 10 vesterna.
Sergej Trifunović tako se oprostio od Gage Nikolića da će vam se naježiti svaka dlaka na telu! 6. Josif Tatić
a široka publika posebno će ga pamtiti po ulozi Slobodana Mihajlovića u predstavi "Šovinistička farsa".
Tatić je ostao zapamćen u ulozi Jataganca u seriji "Bolji život", a briljirao je i kao Tale u "Grlom u jagode".
Megabizarno: Slobodan Milošević i Gaga Nikolić rođeni su i umrli na isti dan! 7. Taško Načić
Printscreen/Youtube/Sacuvano od zaborava
Među najzapaženijim ulogama na velikom platnu svakako su bile one koje je ostvario u filmovima Slobodana Šijana,
Interesantno je i malo poznato da je Šijan Taškovu pozorišnu ulogu Bilija Pitona u "Maratoncima" na velikom platnu dodelio Zoranu Radmiloviću. Božidara Majkovića u TV seriji "Bolji život" Siniše Pavića.
8. Miodrag Petrović Čkalja Miodrag Petrović Čkalja godinama je mamio osmehe svojim vanvremenskim humorom.
Najbolje uloge ostvario je u serijama "Ljubav na seoski način", "Kamiondžije", "Vruć vetar".
9. Petar Kralj
Printscreen/Youtube/silja05
počeo je svoju glumačku kariju početkom šezdesetih, u čuvenom filmu "Saša". Kralj je između ostalih glumio u filmovima "Poseban tretman", "Sok od šljiva", "Kako sam sistematski uništavan od idiota", "Oktoberfest", "Andergraund".
10. Bora Todorović
Todorović Na filmu je ostvario veliki broj značajnih uloga, prepoznatljivim po njegovom ozbiljnom izrazu lica čak i kada su u pitanju komedije.
Uloge po kojima pamtimo Boru su u filmovima "Maratonci trče počasni krug", "Balkan ekspres", "Dom za vešanje", "Profesionalac".

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.