Za sve ljubitelje klasike: (R)Evolucija simfonije u Filharmoniji! (FOTO)

muzička poslastica

Za sve ljubitelje klasike: (R)Evolucija simfonije u Filharmoniji! (FOTO)

Publika će imati prilike da čuje i uporedi prve simfonijske korake Jozefa Hajdna, Ludviga van Betovena i Gustava Malera
Objavljeno:
Na trećem koncertu iz ciklusa "Za početnike" Beogradske filharmonije, dirigent Vladimir Kulenović predvodiće orkestar Vi nou ingliš, vir džast pritending! Najurnebesniji domaći prevodi imena stranih filmova! (VIDEO)
Jozefa Hajdna, Ludviga van Betovena i Gustava Malera.
Marko Đoković
Beogradska filharmonija je "Za početnike" pripremila svojevrsni vodič kroz razvoj simfonijskog stvaralaštva. Od Hajdna - začetnika klasicizma, preko Betovena - najvećeg klasičnog romantičara, do Malera - poznog romantičara koji je klasičnu muziku uveo u svet moderne. Dirigent Kulenović će pokazati novine koje je Hajdn uneo u svojoj prvoj simfoniji, Betovenovo smelo i napredno eksperimentisanje, kao i jasne karakteristike Malerovog grandioznog stila koji se već iscrtao u njegovoj Prvoj simfoniji. Prve simfonije Hajdna, Betovena i Malera su u stvari kao jedna simfonija. Ideja nam je da pratimo njenu evoluciju u prvim koracima ova tri kompozitora, ali na kraju koncerta bi trebalo da shvatimo da je simfonijska forma već cvat jedne biljke koju je zasadio Bah, i koji je prisutan kod Hajdna i Betovena, a možda najviše kod Malera
Ciklus "Za početnike" namenjen je "novajlijama" u klasičnoj muzici kao i iskusnim slušaocima koji iznova osećaju početničko uzbuđenje pred remek-delima muzičke literature.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.