ESPRESO I LAGUNA DARUJU: U susret događaju NOĆ KNJIGE spremili smo za vas najnovije naslove!
Noć knjige, Foto: Promo

poklon čitaocima

ESPRESO I LAGUNA DARUJU: U susret događaju NOĆ KNJIGE spremili smo za vas najnovije naslove!

Povodom najvećeg događaja za ljubitelje knjiga i čitanja, “Noći knjige” koja se ove godine održava u petak, 14. decembra, Espreso u saradnji sa Lagunom, poklanja svojim čitaocima deset novih naslova

Objavljeno: 15:05h

Kao što ste već navikli, Espreso redovno iznenađuje svoje čitaoce, raznim kartama za kulturna dešavanja. Ovoga puta u pitanju je 10 najnovijih Laguninih naslova.

Prvih 10 čitalaca koji ostave komentar na ovom Facebook postu i jave nam se u inbox facebook stranice Espreso Kultura, sa napomenom za koju knjigu se javljaju, uz puno ime i prezime dobijaju jedan primerak!

---

Kuća na jezeru - Kejt Morton

foto: Promo

Na idiličnom imanju u Kornvolu, u kući na jezeru, odrasta Alis Edevejn, inteligentna, radoznala, bezazlena i nesvakidašnje talentovana šesnaestogodišnjakinja koja obožava da piše priče. Jedne ivanjske večeri, nakon divne proslave kojoj su prisustvovale stotine gostiju, Edevejnovi otkrivaju da je njihovo najmlađe dete nestalo bez traga. Pošto dete nikad neće biti pronađeno, porodica će se raspasti, kuća ostati napuštena.

Ljudski aparat - Marko Braković

Marko Braković - Ljudski aparat
Marko Braković - Ljudski aparat foto: Promo

Uvaženi beogradski psihoterapeut Predrag Petrović mora da obezbedi opstanak svoje kćerke u Kanadi i neophodan mu je novac. U takvoj situaciji odlučuje da prvi put u karijeri počne da gostuje i u TV emisijama sumnjivog kvaliteta.

Savremena arapske zabranjene priče -12 nemogućih

Savremene arapske zabranjene priče
Savremene arapske zabranjene priče foto: Promo

Mala antologija 12 kratkih priča devetorice renomiranih savremenih pisaca iz 7 arapskih zemalja, prevedenih na srpski sa savremenog standardnog arapskog jezika, poseban je kuriozitet jer je svaka priča bila povod ili za hapšenje autora ili za zabranu časopisa gde je nepodobna priča objavljena ili za nasilno provaljivanje u prostorije časopisa.

Beleške jedne Ane - Momo Kapor

Beleške jedne Ane
Beleške jedne Ane foto: Promo

Svet posmatran iz ugla tinejdžerke, ispričan prepoznatljivim beogradskim žargonom i ilustrovan autorovom rukom, u isto vreme je i duhovita ali i nemilosrdna analiza jednog vremena. Beleške jedne Ane će nas nasmejati, ali i podstaknuti da razmišljamo o večitim pitanjima, koja kao i generacije pre nas, svakodnevno sebi postavljamo.

Kraj samoće - Benedikt Vels

Kraj samoće
Kraj samoće foto: Promo

Žil i njegovi brat i sestra potpuno su različiti. Njihovo detinjstvo protiče bezbrižno, ali kada im roditelji poginu u saobraćajnoj nesreći, ovaj udarac sudbine ostavlja dubok trag u njihovim životima. Iako је sve troje završilо u istom internatu, svako od njih nastavlja svojim putem. Žil, koji je nekada bio tako samouveren, sve se više povlači u izmaštane svetove. Ipak, sprijateljuje se sa tajanstvenom Alvom i to prijateljstvo zauvek će mu promeniti život...

Pravilna linija ishrane - Dr Suzan Pirs Tompson

Pravilna linija ishrane
Pravilna linija ishrane foto: Promo

Pravilna linije ishrane je jednostavan pristup, dizajniran tako da preokrene ovaj proces. Autorka će vam pokazati kako da svoj mozak ubacite u način rada u kojem je on spreman da prihvati smanjenje kilograma, da vas liši neprestane želje za hranom i da prestane da sabotira vaše napore da smršate. Ujedno, ovo je program koji će vam pokazati da samo snaga volje nije dovoljna da uspete i dati vam smernice kako da to ipak uradite.

Beogradski trio - Goran Marković

Beogradski trio
Beogradski trio foto: Promo

Potresan i zabavan istovremeno, duhovit, inventivno komponovan kao kolaž dokumenata, pisama, dnevnika, Darelovih izveštaja Forin ofisu, referata logorskih rukovodilaca centrali Udbe, prepiske britanskih diplomata, dešiforvanih depeša, službenih zapisnika i svedočanstava, Beogradski trio ne ispušta se iz ruke do poslednje stranice.

Gospodin pogrešni - Mirjana Bobić Mojsilović

Gospodin pogrešni
Gospodin pogrešni foto: Promo

Gospodin Pogrešni Mirjane Bobić Mojsilović roman je o slikaru, narcisu, ljubavnicama, o slikama, umetnosti, čudnom prijateljstvu. O sebičnosti. O strahu od ljubavi, strahu od vezivanja i strahu od smrti. Slike nagih žena na izložbi u Beogradu otvaraju riznicu priča o erosu i tanatosu, o promašenim ljubavima i jednom uspešnom i usamljenom životu umetnika koji je voleo svoja dela više od svojih muza.

Hrabrost - Klara Uson

Hrabrost
Hrabrost foto: Promo

Događaji iz jezive prošlosti i prevrtljive sadašnjosti prepliću se na zaprepašćenje čitalaca u ovom intrigantnom romanu o složenosti ljudske prirode i njenoj protivrečnosti. Klara Uson je jedan od najinteresantnijih i najoriginalnijih glasova savremene evropske proze, a njena priča inspirisana istorijskim događajima držati će vas u neizvesnosti do kraja.

Škripavci - Tom Flečer

Škripavci
Škripavci foto: Promo

Zabavna avantura svetskog bestseler pisca. Ko to noću u senkama nečujno prebiva? Ko se ispod kreveta od pogleda skriva? Ko strpljivo čeka dok brojiš ovčice? Ko to izlazi tek kad ti san prekrije lice? Ko škripi i zvecka sred tvoga stana? To nije mačka, nije miš, nije ni vrana. Te zvuke prave čudna bića od kojih podilaze žmarci. Čitaj ovu knjigu ako smeš, možda i tebi dođu...Škripavci.

BONUS VIDEO: Nežni Dalibor: Značajan događaj

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.