Večeras otvaranje izložbe ART+SCIENCE:MAKERS
U Muzeju primenjene umetnosti i galeriji Instituta Servantes, Foto: Promo

u beogradu

Večeras otvaranje izložbe ART+SCIENCE:MAKERS

Eksperiment, stvaranje i tehnologija

Objavljeno:

Izložba art+science:makers prikazuje seriju radova autora čiji pristup odlikuje želja za razumevanjem života na mikro i makro nivou, posmatrajući ga iznutra i spolja, stvarajući alate i uređaje za njegovo razumevanje. Radovi okupljaju timove i pojedince koji su spremni da idu izvan okvira svojih disciplina i ukrštaju se kroz različite stepene saradnji.

Teme koje se kroz ovu postavku otvaraju suočavaju nas sa svakodnevnim izazovima i našim prisustvom u okruženju koje odlikuje tehnološki napredak. One daju oblik i formu nevidljivim aspektima savremenog i ljudskog. Autori izložbe art+science+makers postavljaju važna pitanja koja su deo sadašnjice i kroz kreativnu upotrebu tehnologije omogućavaju nam nove uvide u pojave i fenomene čijih smo i mi sami deo.

1 / 4 Foto: Promo

Doživećemo vizualizaciju otkucaja sopstvenog srca, zapitaćemo se kako izgleda naš digitalni koren na internetu i koji je uticaj našeg prisustva na mreži, ko i na koji način stvara nova književna dela – mi ili mašine, da li smo kontrolisani ili kontrolišemo, kako naučni rad i praksa postaju umetnost, kako zvuči matematički haos, kako kreativna vizualizacija otvara nove perspektive i tumačenje podataka, kako oživeti fotografski predeo, uporedićemo gradnju različitih bioloških vrsta, proverićemo da li nas projektovanje tehnološkog avatara može učiniti empatičnim.

Svojim kreacijama, grupa znatiželjnih i nadahnutih pronalazača vođenih mišlju o razbijanju svih granica, pokušaće i vama da prenese odgovore o svetu koji su oni otkrili, i inspirišu vas na istu vrstu potrage sa ciljem stvaranja novih prostora bez ikakvih granica. Njihove radove možete videti od 13.11. u 19h, do 8.12. u Muzeju primenjene umetnosti i galeriji Instituta Servantes.

Ulaz je besplatan.

BONUS VIDEO: Milan Balinović (1993) je "ulični pevač" bez konkurencije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.