SLOBODNA ZONA: Besplatna škola filma za srednjoškolce (FOTO)
Foto: Promo

OTVOREN KONKURS

SLOBODNA ZONA: Besplatna škola filma za srednjoškolce (FOTO)

Danas, 26. septembra 2018. godine, zvanično je otvoren konkurs za prijem novih polaznika

Objavljeno:

Škola dokumentarnog filma za srednjoškolce „Free Zone Filmmaker School“ otvara svoja vrata za novu generaciju polaznika! Danas, 26. septembra 2018. godine, zvanično je otvoren konkurs za prijem novih polaznika, za školsku 2018/19. godinu.

Škola je namenjena srednjoškolcima i srednjoškolkama sa područja Grada Beograda i okoline, a izabrani učenici/ce će nakon usvojenih teorijskih znanja i praktičnih vežbi, imati prilku i da snime svoj prvi film.

Polaznici/ce škole će uz pomoć stručnih mentora, nagrađivanih filmskih stvaraoca - Jelene Maksimović, Marka Grbe Singha, Jelene Gavrilović i Stefana Đorđevića proći kroz sve faze stvaranja filma i steći znanja o pisanju scenarija, razvoju filmskog projekta, snimanju filma, montaži zvuka i slike.

Predviđeno je da se predavanja i vežbe održavaju vikendima u periodu od novembra 2018. do marta 2019. godine, u prostoru Kulturnog centra Reks u Beogradu.

Srednjoškolci u akciji
Srednjoškolci u akciji foto: Promo

Zainteresovani učenici i učenice srednjih škola potrebno je da na imejl adresu: slobodnazonajr@freezonebelgrade.org pošalju motivaciono pismo sa kratkim objašnjenjem svoje ideje za film, kratku biografiju (u nekoliko rečenica reći nešto o sebi) i kontakt podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresa, broj telefona, e-mail adresa i naziv škole).

Pohađanje Free Zone Filmmaker škole je besplatno, ali organizatori nisu u mogućnosti da pokriju troškove prevoza. Konkurs je otvoren do petka 5. oktobra, a izabrani kandidati će o svom učešću biti obavešteni najkasnije do ponedeljka 15. oktobra 2018. godine.

Najbolji kratkomteražni filmski radovi polaznika treće po redu Free Zone Filmmaker škole imaće prilku da budu prikazani i na posebno organizovanoj projekciji na filmskom festivalu Slobodna zona 2019. godine.

Škola dokumentarnog filma za srednjoškolce „Free Zone Filmmaker School“ realizuje se u okviru programa Slobodna zona Junior, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

BONUS VIDEO: OVACIJE ZA FILHARMONIJU U GRACU: Pogledajte kako svira najbolji orkestar u Srbiji

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.