MUKE PO NIKOLASU KEJDŽU: Boji se da će mu ismevanje na internetu upropastiti novi film (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen

njemu nije smešno

MUKE PO NIKOLASU KEJDŽU: Boji se da će mu ismevanje na internetu upropastiti novi film (FOTO) (VIDEO)

Poslednjih godina širi se serijal mimova "Cage rage" (Kejdžov bes)

Objavljeno:

Kultni glumac Nikolas Kejdž, uprkos velikom broju zapaženih filmova koji su ga proslavili, postao je i svojevrstan predmet ismevanja ljubitelja sedme umetnosti na internetu. Pored toga što se često priča o njegovom katastrofalnom izboru uloga poslednjih godina, sada je u fokusu i internet fenomen pod nazivom "Cage Rage" (Kejdžov bes), koji podrazumeva klipove i fotografije glumca postavljene van izvornog konteksta.

Jedan od najpopularnijih primera je viralni klip Kejdža koga napadaju pčele u filmu "Wicker Man"

U jednom drugom slučaju, izdvojena je scena iz filma "Vampire Kiss" zbog neobičnog izraza lica:

Fanovi urnišu Nikolasa Kejdža
Fanovi urnišu Nikolasa Kejdža foto: Printscreen NME

Nikolas Kejdž se nada da "mimifikacija" njegovih uloga neće imati direktan uticaja na promociju njegovog najnovijeg filma "Mandy", u kome se njegov lik sveti nakon što mu je devojku kidnapovala opasna sekta.

"Stvar je u tome što su, sa izumom interneta, ovi kolaži izdvojili probrane momente van konteksta filma koji bi ih objasnio, i stvorili su svojevrsnu mimifikaciju", rekao je Kejdž magazinu IndieWire.

"Proširio se i neformalni naziv "Cage Rage" i to je frustrirajuće. Siguran sam da frustrira i reditelja Panosa Kosmatosa, koji je napravio previše lirično, introspektivno i poetsko delo, da bi da ovaj Kejdž-Rejdž upropastio. Jedno je uticaj na mene, ali voleo bih i dalje da radim sa Panosom, ali internet je učinio filmu medveđu uslugu", zaključuje glumac.

"Mandy" će se pojaviti u bioskopima u britanskim bioskopima u oktobru, dok je u SAD već dobio pozitivne reakcije i rejting od 93% na sajtu Rotten Tomatoes.

BONUS VIDEO: Film "Izgrednici" Dejana Zečevića izabran za srpskog kandidata za Oskara

(Espreso.co.rs /NME)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.