IVAN BOSILJČIĆ NIKADA OVAKO NIJE REAGOVAO: Potresna poruka koja treba da URAZUMI SRBIJU i vlast da kultura nije OTPAD
Foto: Printscreen, Espreso

da li će iko reagovati?

IVAN BOSILJČIĆ NIKADA OVAKO NIJE REAGOVAO: Potresna poruka koja treba da URAZUMI SRBIJU i vlast da kultura nije OTPAD

Mi ne smemo da zaboravimo da su kulturno umetnička društva jedine preostale oaze u našoj državi danas

Objavljeno:

Kulturno umetničko društvo "Branko Cvetković" iz Beograda od osnivanja se nalazi na istom mestu već 73 godine, međutim, izvršitelji i policija bukvalno su pre nekoliko dana zaposeli zgradu u Ulici Miloša Pocerca 10 u kojoj se nalazi od 1936. i izbacili ih na ulicu.

Kulturno-umetničko društvo "Branko Cvetković" jedno je od najstarija tri KUD-a u prestonici.

Predsednik društva "Branko Cvetković" Jovan Šijački negirao je da postoji bilo kakav dug i rekao da nije tačno da ne plaćaju račune za komunalne usluge.

- Neka nam pokažu jedan račun koji nismo platili - rekao je Šijački za agencije i dodao da su u Pravobranilaštvu Srbije dobili rešenje kojim se od sudskog izvršitelja traži da prekine izvršenje sudskog rešenja o izbacivanju KUD "Branko Cvetković" iz tog prostora, ali izvršitelj Bojan Isoski to nije učinio.

Mnogi glumci i kulturni radnici oglasili su se povodom ovog nemilog događaja, a Ivan Bosiljčić poslao je potresnu poruku Srbiji u kojoj apeluje na javnost i vlast da obvrate pažnju šta se dešava sa KUD Cvetković:

- Dobar dan, moje ime je Ivan Bosiljčić. Više od 16 godina aktivno sam se bavio folklorom. Kulturno umetnička društva u kojima sam odrastao formirala su me kao ličnost više od ijedne škole u koju sam išao i više od ijednog drugog ambijenta u u kome sam boravio. Apelujem da javnost obrati pažnju na ovu situaciju u kojoj su se našli članovi KUD "Branko Cvetković" iz Beograda. Mi ne smemo da zaboravimo da su kulturno umetnička društva jedine preostale oaze u našoj državi danas, u našem društvu, gde se deca uz tradiciju uče ljubavi prema sebi, gde se formira njihov identitet, gde se kroz muziku i ples ostvaruje odnos sa precima. Ja sam siguran da postoji neko razumno rešenje za ovu situaciju koja je nastala i ovom prilikom i ovim putem šaljem veliku podršku od cele porodice Bosiljčić - rekao je glumac u ovom video obraćanju.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.