JEDAN ČOVEK JE UMRO ZA VREME PRIKAZIVANJA: Da li ste gledali najstrašniji srpski horor fim? (VIDEO)
Scena koja je mnogima zauvek ostala usađena u sećanju, Foto: Printscreen

tražili su da ga zabrane

JEDAN ČOVEK JE UMRO ZA VREME PRIKAZIVANJA: Da li ste gledali najstrašniji srpski horor fim? (VIDEO)

Iako domaća kinematografija ne može da se pohvali sa mnogo dobrih horor naslova, ovaj film svakako spada u jedno od boljih ostvarenja strave

Objavljeno:

"Leptirica" je prvi srpski horor film iz 1973. koji je režirao i napisao Đođre Kadijević prema pripovetci Milovana Glišića. Glavne uloge u filmu tumače Petar Božović, Mirjana Nikolić, Slobodan Perović, Vasja Stanković i Tanasije Uzunović.

Reditelj je koristio priču Milovana Glišića "Posle devedeset godina", koja je pravljena na osnovu narodnih kazivanja i predanja. U zabitom selu, naime, stradaju vodeničari. Noću ih napada vampir Sava Savanović. Uvereni da moraju da se oslobode vampira, seljani kreću sa glogovim kocem da traže njegov grob...

Film je sniman u selu Zelinje kod Zvornika, u kojem se i dalje nalazi čuvena vodenica.

Za “Leptiricu” slobodno možemo reći da je jedan od najstrašnijh horror filmova Jugoslavije, pogotovo kada se uzme u obzir da je prilikom premijere ovog filma u Skoplju jedan gledalac preminuo od srčanog udara.

Nakon što se ova vest pročula, gledaoci širom Jugoslavije požurili su do svojih malih ekrana kako bi pogledali horor toliko strašan da je neko umro gledajući ga.

Pojedinici su čak tražili i zabranu prikazivanja filma a neki su čak otišli korak dalje i zahtevali da se unište svi njegovi snimci i njihove kopije.

Bonus video

Željko Vasić čita tvitove o sebi

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.