Koncert RAPSODIJA U PLAVOM - dva jubileja dva velika umetnika
Džordž Geršvin, Foto: Promo

22. april, Kolarac

Koncert RAPSODIJA U PLAVOM - dva jubileja dva velika umetnika

Dirigent, kompozitor, pijanista, svestrani umetnik, edukator, čovek sa mnogo zanimanja koji bi sebe verovatno opisao samo jednom rečju – muzičar

Objavljeno:

Kao dugogodišnji šef dirigent Njujorške filharmonije, Leonard Bernštajn je sa orkestrom nekoliko puta išao na svetsku turneju, a Beograd pamti njegovo gostovanje u Dvorani Doma sindikata, 23. septembra 1959. godine.

Leonard Bernštajn
Leonard Bernštajn foto: Promo

Ove godine, više od 2000 događaja širom sveta biće priređeno u čast jubileja - 100 godina od rođenja Leonarda Bernštajna - dirigenta, kompozitora, pijaniste, svestranog umetnika, edukatora, čoveka sa mnogo zanimanja koji bi sebe verovatno opisao samo jednom rečju – muzičar.

Centar beogradskih festivala se pridružuje obeležavanju i ove godišnjice, pa ćemo tako na koncertu 22. aprila u 20.00, u Kolarčevoj zadužbini, čuti tri plesne epizode iz njegovog mjuzikla U gradu u izvedbi Vojvođanskog simfonijskog orkestra pod dirigentskom palicom Timoti Redmonda, koji će uz solistu Matiju Dedića izvesti i Rapsodiju u plavom i Simfonijske slike iz opere Porgi i Bes Džordža Geršvina i na taj način obeležiti i 120 godina od rođenja ovog čuvenog umetnika.

foto: Promo

Karte su u prodaji na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 600 i 900 din.

Bonus video

Intervju sa glumcem Milošem Đurovićem

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.