PRIČVRLJI NEŠTO... Nemanjići su zbog govora u seriji RAZBESNELI ČITAVU NACIJU, a sada se oglasio i njihov tvorac!
Mihić je imao jednostavnu zamisao, Foto: Zorana Jevtić

scenarista gordan mihić

PRIČVRLJI NEŠTO... Nemanjići su zbog govora u seriji RAZBESNELI ČITAVU NACIJU, a sada se oglasio i njihov tvorac!

To su kolokvijalni izgovori. “Pričvrlji” znači “nađi nešto žensko”. To su reči koje se koriste u svakodnevnom izgovoru, priča Gordan Mihić

Objavljeno:

Poslednjih dana na društvenim mrežama digla se halabuka oko jednog izraza koji je upotrebljen u epizodi serije "Nemanjići". Neki smatraju da pojmu "pričvrljiti" nije mesto u govoru vremena koji prati radnju priče.

Ipak, scenarista Gordan Mihić tvrdi da je s razlogom taj izraz dobio svoje mesto u seriji koja je oborila sve rekorde gledanosti proteklog vikenda.

- To su kolokvijalni izgovori. “Pričvrlji” znači “nađi nešto žensko”. To su reči koje se koriste u svakodnevnom izgovoru. To je jezik običnih ljudi. Hiljadu puta sam ga čuo u razgovorima. Ja živim nekoliko godina van Beograd, pričam s ljudima iz običnog sveta, mnogo putujem i znam jezik koji se koristi. Sve reči koje ste čuli su iz svakodnevice - objašnjava Mihić.

foto: Zorana Jevtić

Tu reč je u jednoj od scena izgovorio glumac Goran Sultanović.

- Ja reakcije publike ne znam, sem što čitam napade na „Nemanjiće“. Što se tiče mene, uvek može bolje, a ja sam u tom trenutku uradio najbolje što sam mogao. Pritom sam ponosan na to što sam deo te priče pošto se govori o našoj istoriji i zato sam pristao, iako imam epizodnu ulogu koja ne može ni da popravi ni da pokvari celu priču. Suzdržao bih se od komentara. Svako ima pravo na svoje mišljenje. Ja bih voleo da sam negde pročitao da je neko pohvalio kameru. Meni je neverovatno da neko komentariše nešto što nije odgledao. Svako ima pravo na svoj ukus. Ponosan sam na ovu priču - kaže Sultanović.

Sultanović u seriji glumi srpskog vladara Prosigoja
Sultanović u seriji glumi srpskog vladara Prosigoja foto: Marina Lopičić

Bonus video:

RADIJE BISMO GLEDALI SVAĐU VESNE RIVAS NEGO TEBE: Tviteraši napali DUKATA STRAY DOGGA, ali on ih je IZUJEDAO!

(Espreso.co.rs/ Izvor: Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.