UMRO TINKI VINKI: Glumac koji je tumačio ulogu TELETABISA umro u 53. godini!
Zaštitni znak Tinki Vinkija bila je crvena torbica, Foto: Promo

OSTAĆE UPAMĆEN

UMRO TINKI VINKI: Glumac koji je tumačio ulogu TELETABISA umro u 53. godini!

Porodica Berns želi da ožalošćeni na sahranu 7. februara dođu odeveni u jarke boje

Objavljeno:

Glumac koji je u dečijoj emisiji Teletabisi tumačio lik Tinki Vinkija preminuo je iznenada u 53. godini u gradu Amptil, na istoku Engleske. Vest je potvrdila njegova nećaka Emili Atak. Moj dragi ujak Simon napustio nas je tako iznenada. Bio je jako drag i talentovan. Svi su ga voleli i zauvek će ga voleti, napisala je glumica Emili Atak (28). Britanac Simon Šelton Berns iz Bedfordširea preminuo je samo četiri dana nakon svog 52. rođendana, a uzrok smrti još se ne zna. U odelo ljubičastog Teletabisa, koji nosi torbice, počeo je da se odeva 1997, a u dečijoj emisiji na BBC-u glumio je četiri godine.

On je zamenio originalnog Tinki Vinkija, odnosno glumca Dejva Tompsona, koji je dobio otkaz zbog "loše interpretacije lika". Tinki Vinki, koji uvek sa sobom nosi crvenu torbicu, najpoznatiji je lik Teletabisa.

- Uvek me ljudi pitaju je li Tinki Vinki gej. Ali taj bi lik trebao da ima tri godine pa mi je to pitanje jako blesavo - rekao je Berns jednom prilikom. Simon je pristao na ulogu u dečijoj emisiji, iako nije znao kako će se to odraziti na njegovu dalju karijeru.

Simon Šelton Berns bio je baletan i koreograf
Simon Šelton Berns bio je baletan i koreograffoto: Promo

- Bio sam baletan i koreograf pa mi je taj potez bio riskantan, ali na kraju se i te kako isplatilo. Obožavatelji su nam bili deca i njihovi roditelji, a stalno su nam slali pisma. Bili smo kao Bitlsi i Take That dečijeg programa - rekao je Berns, koji je bio u braku s glumicom Emom Robins. Imao je troje dece.

Njegova ćerka Lidija tužnu vest podelila je na svom Fejsbuku.

- Toliko te volim tata, uvek ću te voleti. Bio je najdivniji muškarac na svetu - napisala je Lidija. Tužnu vest potvrdio je i njen brat Henri.

- Moj voljeni tata je umro, bio je jako nežan i dobar, volim ga više no ikoga na svetu - dodao je Henri.

Porodica Berns želi da ožalošćeni na sahranu 7. februara dođu odeveni u jarke boje.

Bonus video Miroslav Čučković, Espreso intervju

(Espreso.co.rs/ 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.