Betman i Catwoman okupirali BG! Šta mislite, na koju zgradu su se popeli? (FOTO)

Kad junaci izađu iz filma

Betman i Catwoman okupirali BG! Šta mislite, na koju zgradu su se popeli? (FOTO)

Betman, Catwoman, Butcher i drugi junaci holivudskih franšiza pentrali su se po beogradskim zgradama
Objavljeno: 15:43h

Izložba fotografa Aleksandra Jovkovića, Coyplayer Belgarde: Mašta, fikcija ili stvarnost, koja oživljava najpoznatije likove svetskih franšiza, otvara se večeras u 19 sati u galeriji Ozon.

A. Jovković
Ova jedinstvena postavka prikazuje modele u svojim kostimima kroz neobičan spoj mašte, fikcije i stvarnosti. Iako su fotografisani u studiju, poseban pečat daje im beogradski ambijent u koji su naknadno smešteni.
Time je fotograf izveo dvostruku iluziju: fiktivni likovi oživljeni su kroz protagoniste koji se nalaze u nama poznatom, ali za njih neočekivanom okruženju, a poznati gradski ambijent pretvoren je skoro u stripovski kvadrat, što ga (paradoksalno) čini fiktivnim.
A. Jovković
Pored radova koji na ovaj način podstiču interes za nastavak drame o likovima koji su na njima zastupljeni, na izložbi će se naći i odabrane studijske fotografije koje ilustruju raznovrsnost kostima i tema iz pop kulture kojima se „kosplejeri“ bave. Radovi su izvedeni u tehnici štampe na slikarskom platnu, što fotografijama daje poseban pop-art ugođaj.
A. Jovković
Na samom otvaranju izložbe, posetioci će imati jedinstvenu priliku da uživo vide najzanimljivije kostime koji se nalaze na fotografijama. Za ovu posebnu mini reviju, muzičku podlogu obezbediće poznati beogradski DJ Bokee. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.