SRCE UDARA! Uoči velikog koncerta u Domu omladine grupa Ti ima novi spot (VIDEO)
Foto: Branko Starčević

dinamic duo

SRCE UDARA! Uoči velikog koncerta u Domu omladine grupa Ti ima novi spot (VIDEO)

Nakon dve godine od objavljivanja albuma "Život u dvoje" duo Ti ima novu pesmu!

Objavljeno:

U pitanju je singl "Srce udara" koji je snimljen uživo na jednom od beogradskih krovova, a audio i video produkciju potpisuje kolektivdRect. Pesma je dostupna za preuzimanje, kao i na bandcamp stranici benda.

Radi se o sjajnom ukrštanju akustičarskog folk roka sa savremenim dance bitom, što otvara nove prostore doživljaja pop pesme. Potpuno ekskluzivno iskustvo ako uzmemo u obzir da je ovo prva kompozicija grupe Ti koju šarmantno i, naravno, sa srcem peva Trajče, do sada pomalo prikriveni član ovog dua!

foto: Promo

Podsećamo da će grupa Ti obeležiti pet godina postojanja koncertom 9. decembra, u sali Amerikana Doma omladine Beograda, uz specijalne goste, grupu Turiste, novi bend iz Beograda čiji je osnivač i jedini stalni član Boško Mijušković Bole, basista grupa Straight Mickey and the Boyz i Škrtice.

Ostali članovi turista poput Boletovog brata Džimija, dolaze i odlaze poput turista. U početku inspirisani delta bluzom, Bo Didlijem i ranim rokenrolom, Turisti se ne plaše putovanja po svim podžanrovima rok muzike koje su uticale na Boleta. I pank, i hardkor i post pank kao žanrovi iz kojih je potekao ali i mračnija i sirovija bluz i džez muzika, eksperimentisanje sa afričkim i avangardnim ritmovima i kompjuterski programiranom muzikom je sve učinilo Turiste jedinstvenom i najkompletnijom novom pojavom na muzičkoj sceni Beograda.

Ti je duo iz Beograda koji čine Trajče Nikolovski i Ilija Duni. Obojica rodom iz Makedonije, upoznali su se u Beogradu, u zgradi BIGZ-a, i u leto 2012. osnivaju Ti. Nadovezujući se na rad grupe Petrol, koja joj prethodi, oni su u rokenrol rečnik uneli pojmove elektronske muzike, kao i neopsihodelije, inspirisane zvukom ranih Velvet Underground. Da stvar bude originalnija pobrinuli su se dodajući plesne elemente, što je doprinelo da njihov autentičan gitarski zvuk bude moderan i iznad svega opasno zavodljiv. Ono po čemu su postali poznati posle jednog EP-a, dva albuma i niza spotova, jesu pesme zaraznih melodija i hipnotičkih tekstova, koje uz sjajan dvoglas i ritmove koji obuzimaju na nezaboravan način boje stvarnost toplinom ličnog doživljaja. U vremenu u kome kao da više niko ne piše pesme koje mogu da se pevuše i traju, pojava i rad grupe Ti predstavljaju izuzetno dostignuće!

Ulaznice su dostupne na svim Eventim prodajnim mestima, kao i na blagajni Doma omladine Beograda po ceni od 500 dinara.

FB event: https://www.facebook.com/events/496970820661314


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.