SAD IMA 62 MILIONA RAZLOGA DA VOLI SRBIJU! Glumci i umetnici KIVNI na Srbiju jer je dala POLA MILIONA EVRA za snimanje filma Rejfa Fajnsa!
Foto: Dragan Kadić, ap, Profimedia

bezobrazluk?

SAD IMA 62 MILIONA RAZLOGA DA VOLI SRBIJU! Glumci i umetnici KIVNI na Srbiju jer je dala POLA MILIONA EVRA za snimanje filma Rejfa Fajnsa!

Ministarstvo kulture Srbije potvrdilo da je izdvojilo ogroman novac za projekat "Bela vrana" koji britanski autor i novopečeni Srbin snima kod nas

Objavljeno:

Ova vest uznemirila je i naljutila umetnike u našoj zemlji koji jedva snimaju i rade jer se ne odobravaju, odnosno ne finansiraju mnogi projekti od strane Ministarstva.

Treba napomenuti da je Rejf Fajns dobio ubedljivo najviše novca do sada. Inače, prošle godine ukupan budžet podelilo je 6 filmova: "Religija noćnih šetnji" reditelja Nikole Ležaića (50.000.000 dinara), "Čuvari formule" Dragana Bjelogrlića (50.000.000, producent "Kobra film"), "Otac" Srdana Golubovića (30.000.000, "Baš Čelik"), "Ilijin povratak" Mladena Đorđevića (30.000.000, Sogopa film). Tu su i "Jesen samuraja" Danila Bećkovića (20.000.000, producent "Mali Budo"), i "Stado" Gorana Gajića (20.000.000, "K-12").

Mnogi jos nisu ni počeli sa snimanjem, neki su se pojavili, ali su potpuno razočarali publiku. Van konkursa, Rejf Fajns je zapravo dokaz da je naša imigraciona politika bolja od kanadske, jer je pre samo nekoliko meseci poznati glumac dobio i srpsko državljanstvo, a sad i ogroman novac za snimanje svog filma.

foto: Profimedia

Prvi se oglasio Sergej Trifunović na Tviteru i "srdačno" čestitao ovom "srpskom reditelju":

- Čestitam državi Srbiji što je prepoznala talenat mladog srpskog reditelja Ralph Fienness-a, te odvojila 62 miliona dinara za njegov film.

Zatim je i reditelj Srđan Dragojević ovo komentarisao:

Ni glumica Ivana Mihić nije štedela na rečima:

foto: Printscreen Instagram

- Zašto toliko??? Nacionalne penzije naših vrhunskih umetnika su smanjene iako je to nagrada a ne penzija, a mnogima jos nije ni dodeljena jer je stopirana dodela zbog krize! Penzije i plate su umanjene velikom broju građana i još uvek traje taj proces pomaganja oporavku države. Ljudi, ponudite sjajne uslove za rad i najpovoljnije cene usluga vrsnim svetskim umetnicima tako da se njima isplati ovde da rade, a ne da im dajete novac iz kase koju maltene još uvek dotiraju mnogi zaposleni i penzioneri. Pomenuti umetnici dolaze iz daleko imućnijih zemalja od naše. Nije fer play ljudi - prilično revoltirana je napisala Ivana.

Oglasio se i Siniša Kovačević:

- Ralfu Fajnsu,62 mil.za snimanje filma.Pomoć bednoj UK-USA produkciji od bogate Srbadije.Ko će to nama,Rale Srbine,u sledeću SNS kampanju? Ko?

Nisu samo glumci ljuti zbog ovog poteza države, građani su reagovali na svoje načine, a nijedan nije bio prijatan. Pitaju se kako je Ralf zaslužio naš novac, zašto ne dajemo novac za srpsku umetnost i glumce koji nam gladuju?

Jedini kome se ovo dopalo izgleda da je bio deklarisani homoseksualac Predrag Azdejković:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.