Merlinka je za svakoga: Počinje međunarodni festival LGBT filma (FOTO)

ljubitelji filma spremite se

Merlinka je za svakoga: Počinje međunarodni festival LGBT filma (FOTO)

Velika sala Doma omladine će sedmi put ugostiće sve ljubitelje filma sedmi put
Objavljeno:

U Domu omladine Beograda od 10. do 14. decembra 2015. godine, održaće se sedmi Međunarodni festival LGBT filma "Merlinka", pod sloganom "Merlinka je za svakoga". Intervju - Ničim izazvan: Boris je u bendu zadužen za sve glupe ideje! (VIDEO) Festival otvara film "Ajzenštajn u Gvanahuatu" legendarnog reditelja Pitera Grinaveja. Za svečano otvaranje pripremljen je kabare program na kome će učestvovati Sajsi MC, gudački kvartet "White Witches", solo pevač Siniša Radin, a program vodi Kvirela de Bil.

Promo
Na festivalu će biti prikazano ukupno 60 filmova. - Posebno bih izdvojio Maraton kratkog queer filma koji počinje u nedelju 13. decembra tačno u podne crtanim filmovima i traje do ponoći. Spremili smo nagrade za posetioce maratona u vidu knjiga, cegera, šolja, bedževa. U okviru maratona biće premijerno prikazan i prvi film u Merlinka produkciji "Samo neka je živo i zdravo" o odnosu roditelja i LGBT dece - ističe Predrag Azdejković, direktor festivala.
Printscreen/Youtube/Merlinka fest
Merlinka je takmičarski festival i dodeljuje nagradu za najbolji kratki film. Ovogodišnji žiri čine trans aktivistkinja Helena Vuković, filmski kritičar, novinar i pisac Đorđe Bajić i reditelj Stevan Filipović. Nagrada će biti dodeljena na svečanom zatvaranju festivala, 14. decembra kada nastupa zagrebačka drag queen grupa "House of Flamingo". (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.