Beograđanin o kome piše BBC: Vrhunski umetnik ručne izrade gramofona! (FOTO) (VIDEO)

poželećete da slušate ploče

Beograđanin o kome piše BBC: Vrhunski umetnik ručne izrade gramofona! (FOTO) (VIDEO)

Njihova cena se kreće od 3.800 dolara, a svaki je Igor ručno sklopio i za sada je prodao 40 gramofona
Objavljeno: 21:22h

Koliko dugo niste slušali ploče? Ili, ako ste mlađi da li ste ikada sušali ploče? Ovaj sjajan inženjer je rešio da napravi svoju kompaniju za proizvodnju gramofona. Igor Gligorov je osnovao svoju kompaniju 2011. godine samo sa porodičnom ušteđevinom u Beogradu. Slike koje gase veru u bolju budućnost čovečanstva! (FOTO) - Mislim da svaki dom treba da ima gramofon. Svet bi bio bolje mesto - rekao je Igor. Soulines je hi-fi brend, a njegovi gramofoni su fantastični. Ali koliko god on mislio da je ovo je poželjno, veliko tržište vinila ne postoji. Veliki broj ljudi je prihvatio nisku cenu i praktičnost digitalne muzike.

Printscreen/bbc.com
Kompanija koja postoji 4 godine, tek je počela da pravi profit, a Igorov entuzijazam prema muzici, kreativnosti i dizajnu je ono što je pokreće. - Počeo sam da sviram čelo kada sam imao 5 godina, a kasnije kao tinejdžer sam se okrenuo panku i tada je sve počelo. Rodila se strast prema dobroj hi-fi opremi i od tada je ta priča moj život - objasnio je Igor. Soulines proizvodi ručno pravljene gramofone i predstavlja pet različitih modela kod kojih je glavni naglasak na dizajnu. Oni se za sada proizvode samo za mali broj ljubitelja i poznavaoca vinila, jer veliko tržište gramofona i ploča više ne postoji.
Printscreen/bbc.com
Najtradicionalniji u izgledu je Dostojevski sa podeljenim drvenim postoljem, a ostali su futuristički dizajnirani kao što je Kjubrik model inspirasan filmom "2001:Odiseja u svemiru". Njihova cena se kreće od 3.800 dolara, a svaki je Igor ručno sklopio i za sada je prodao 40 gramofona. Takođe je istakao da je i određeni broj mladih oduševljen gramofonima i pločama, i da misle da su oni stvarno kul.
Printscreen/bbc.com
Priču o njegovim gramofonima možete pogledati ovde. Ono što predstavlja problem ovom umetniku jeste nabavka materijala u Srbiji i trenutno nalazi radinioce koje same proizvode aluminijum, akril i drvo koji su mu potrebni za delove. - Razmišljam o tome da preselim proizvodnju u neku zemlju u kojoj stvari normalno funkcionišu. Dobio sam pozitivne komentare na moj rad iz inostranstva. A moje želje su normalne, ja samo želim da proizvodim što više gramofona - dodao je na kraju. (Espreso.co.rs / Izvor: bbc.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.