Današnji dan je najvažniji za rokenrol u celoj istoriji! Evo i zašto! (FOTO) (VIDEO)

legende i dalje žive

Današnji dan je najvažniji za rokenrol u celoj istoriji! Evo i zašto! (FOTO) (VIDEO)

Jedan dan spaja dvojicu legendarnih muzičara koji su ostavili značajan trag u istoriji rok muzike
Objavljeno:

Na današnji dan, 8. decembra 1980. ubijen je legendarni rok muzičar Džon Lenon, nekadašnji član Bitlsa. Navodno po njegovoj želji, odmah je kremiran i sahranjen - nigde, odnosno svuda, gde je rasut njegov pepeo. Groba nema, pa obožavaoci iz čitavog sveta, kojih Lenon i danas ima nekoliko miliona, ne mogu da ga pohode. Zvanično, Lenona je ubio sumanuti Amerikanac, Mark Dejvid Čapman, koji je navodno uobrazio da je on pravi Lenon i da mu je neki glas u glavi rekao da ubije lažnog Lenona.

Oni zarađuju i iz groba: Pokojnici koji prave milione! (FOTO) Ubistvo se desilo ispred zgrade u Njujorku, u kojoj su živeli Lenon i njegova supruga Joko Ono. Lenon je u 22.50 limuzinom došao s Joko ispred zgrade. Prošao je kraj Čepmena, kojem je ranije tog dana dao autogram. Čepmen je u tom trenutku zapucao. Gole, sa salom i celulitom! Poznate dame bez šminke - onakve kakve zaista jesu! (FOTO) Lenon je hitno prebačen u obližnju bolnicu, ali su lekari u 23.00 jedino mogli da konstatuju smrt. Nakon ubistva, Lenonova udovica Joko Ono izjavila je da neće biti sahrane. Lenon je kremiran, a njegov pepeo rasut u njujorškom Central parku.
Danas, 35 godina od smrti legende rokenrola, ostaje konstatacija da Čepmen, koji se nalazi na doživotnoj robiji i kojem je lane osmi put odbijen zahtev za uslovnu slobodu, nije uspeo u svojoj nameri. Ovaj fanatični obožavalac, koji je želeo da ostane upamćen kao ubica jednog od najvećih muzičara svih vremena, kako je kasnije konstatovano, bio je umno bolestan. Njegovog imena retko ko se seća, a legenda o Lenonu, jednom od najvećih tekstopisaca svih vremena i ikoni rokenrola, s vremenom postaje sve veća i jača.

Rođen je Džim Morison, pevač legendarnog sastava "The Doors".
Ovaj čuveni američki pevač, pisac i pesnik ostao je upamćen kao jedan od najpopularnijih i najuticajnijih ličnosti u istoriji rok muzike,
on je široko poštovan kao najharizmatičniji pevač u istoriji rok muzike, grub, privlačan i misteriozan, on je autor i nekoliko knjiga pesama, kratkih dokumentarnih filmova i ranih muzičkih spotova koji su obeležili odrastanje omladine širom sveta. stvaranju misterije decenijama nakon što je otišao sa životne scene.
Umro je 3. jula 1971, u svojoj kadi u dvadeset i sedmoj godini.
Autopsija nije izvršena zato što medicinski veštak, postupajući po francuskom zakonu, nije pronašao tragove borbe ili zločina. Neki teoretičari zavere smatraju da Morison nije preminuo u Parizu, a činjenica da je samo dvoje ljudi priznalo kako je videlo njegovo telo, još živ održi preko četrdeset godina.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.