NOVINARKA ESPRESA OTPEVALA "ČISTIĆETE ULICE" S DIREKTORIMA! Danas su na vlasti gori od bande crvene! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

kidanjeeeeeeee

NOVINARKA ESPRESA OTPEVALA "ČISTIĆETE ULICE" S DIREKTORIMA! Danas su na vlasti gori od bande crvene! (FOTO) (VIDEO)

Smejali smo se devedesetih kravama i magarcima s Pinka, ali smo na kraju ispali crne ovce

Objavljeno:

Na ovogodišnjem 15. Belgrade Beer Festu, na radost ljubitelja tvrđeg zvuka, nastupiće kultna beogradska punk grupa " Direktori“.

Jedan od najboljih domaćih bendova 90-tih, koji se posle desetogodišnje pauze, vratio na scenu 2016. godine, obećavaju dobro raspoloženje uz kultne pesme: "Čistićete ulice“, "Ide voz“, "Bando crvena“, "Ko je svetski šampion“, "Volimo pivo“, "Životinjska farma”..

VAN GOGH "ZAPALIO" BINU! Ovako je uz vatromet otvoren jubilarni Beer fest! (VIDEO)

U čast njihovog povratka napravili smo intervjuu s najjačim likovima domaće pank scene.

Pogledajte video:

1. Koliko se muzika u Srbiji promenila od početka vaših karijera?

- Nekada je bila šarolika slika, sada je sve skromnije. Nema televizije koja bi promovisla mlade umetnike i drugačije žanrove, internet je super stvar, ali nije to to. Ne želimo da obećavamo nove pesme, za sada imamo ove naše, pa ćemo videti za dalje.

foto: Filip Plavčić

2. Bićete gosti na Beer festu, da li vam je drago što ćete nastupiti na tom festivalu?

- Ovo je naš prvi nastup Beer festu. Trebali smo 2006. godine da nastupimo, ali zbog nekih naših razloga nismo tamo svirali. Sad imamo prvi put priliku da nastupimo i drago nam je zbog toga.

3. Koja je misija Direktora danas?

- Ista kao što je bila. Misliš svojom glavom, gledaš šta se dešava oko tebe, i ne dozvoljavaš da ti propaganda ulazi u uši.

foto: Filip Plavčić

4. Koja je razlika između Vučića, Tadića i Koštunice i da li je ima?

- Naravno da postoji razlika, ali smatramo da lica koja su se pojavila 90-ih nisu ni nestajala. Još uvek su svi tu. Samo su Saša Janković i Beli nova lica na našoj poliičkoj sceni.

5. Da li ste politički opredeljeni?

- Jesmo, ali se nismo nikada izjašnjavali o tome. 2000. godine su bile neke priče, a sad je prošlo neko vreme. Bili smo protiv Miloševića i tu nema šta, mi smo i sada protiv sistema, samo su se malo izmešale karte. Sada je sve degradirano još više, ovi pre su imali bar neke škole i ozbiljne poslove, a ovi danas nemaju ništa. Glasali smo na izborima, uvek glasamo za manje zlo, vrlo je bitno uopšte izaći na izbore.

foto: Filip Plavčić

6. "Kriminalci, magarci i kreteni, kriminalci-biznismeni, bogati, a nepismeni, takvi su ti sad na ceni..", reči su vaše pesme. Da li će se ovo ikada promeniti u Srbiji?

- Ja se plašim da ovako kako je krenulo, neće biti dobro. Nisam više optimista kao pre 2000. godine. Promenilo se da njihovo kadriranje, nama dovodi sve gore ljude na vlast. Mi smo ovde kap u moru, od nas ništa ne zavisi, čak ni od onih koji misle da nešto zavisi od njih. Naši mladi muzičari uglavnom "pale" napolje, svi osim sportista. Ne vidimo nikakvu posebnu perspektivu ovde.

7. Šta se dešava sa Zvezdom? Šta se dešava sa navijačima? Koliko vam je sve ovo blisko danas?

- Lično idemo mnogo manje na utakmice, ali idu drugari. Ko zna iz kojih razloga sam prestao redovno da idem, ima i do kvaliteta, ali nije samo to.

foto: Filip Plavčić

8. Jel još mrzite Hajduk?

- Mi smo Hajduk oduvek mrzeli, kao i Partizan, zapravo izraz "mrzim" je rastegljiv, drugo je vreme bilo, naša prednost je što smo mi uvek zezali Partizanovce i obrnuto, ali to nije išlo u zlo. Posle odemo svi u kafanu. Bilo je čak i ljudi koji su navijali za Hajduk usred Beograda. Bilo je verbalnog nadmetanja, fizički kontakt je bio u mnogo manjoj meri nego danas.

9. Kako se desilo da folkeri "pobede" rokere?

- Devedesetih godina, roditelji su puštali Pink maloj deci da gledaju i da se smeju raznim "kravama" i "magarcima" i cela generacija je odrasla na tome. Onda je počela žuta štampa i sad se svi čude što "dečko iz grada sluša narodnjake". To potiče iz škole, a ako odeš na čas i jedina si "crna ovca" koja sluša rok, ti se prilagodiš nažalost.

foto: Filip Plavčić

10. Ko su danas svinje sa Dedinja?

- I to se promenilo, došle su nove garniture, ali tu si i stari. Što se tiče "čišćenja učlica", nažalost nije se ništa specijalno desilo. Te 2000. godine se nije desilo ono što je trebalo, nažalost. Narod se izduvao malo, a sada su "zajahali" još nepismeniji.

foto: Filip Plavčić

11. Prati vas glas da ste privatno desničari, a neki od vaših članova i više od toga, ima li istine u tome?

- Šta znači levica i desnica u Srbiji? Ovde ne postoji ni centar ni levo ni desno. Pogledajte samo našu celu političku scenu.

foto: Filip Plavčić

12. Za kraj jedno veoma bitno pitanje. Gde ide naš voz?

- Do Batočine i nazad (smeh). Rade se lepi, crveni vozovi. Turistima dođemo kao zoološki vrt. Dođu ovde da jedu, piju i gledaju lepe žene i to je cela priča. Bili smo treći svet, sad smo postali četvrti i to je cela priča.

foto: Filip Plavčić

(Jelena Jovanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.