Zanima vas kako se rešava krivično delo DNK analizom? Ne propustite Festival nauke! (FOTO)

sva naučna čuda

Zanima vas kako se rešava krivično delo DNK analizom? Ne propustite Festival nauke! (FOTO)

Ove godine će se 600 naučnika potruditi da vam pokaže kako nauka može da bude vrlo zabavna
Objavljeno:

Deveti Festival nauke, koji će se od 3. do 6. decembra održati na Beogradskom sajmu, okupiće na jednom mestu skoro šest stotina naučnika i naučnih demonstratora sa ciljem da zainteresovanim poseticima razotkriju sva naučna čuda.

U skladu sa sloganom ovogodišnjeg festivala „Čuda su svuda“, posetioci će biti u prilici da se kroz 4 dana uvere u brojna čuda koja nauka objašnjava na jedinstven način i koristi ih za napredak društva i naše planete. Ceo sadržaj podeljen je u nekoliko programskih celina: interaktivne postavke, Naučno-fantastična bina, Ekspertinejdžeri, radionice i izložbe.
Kroz interaktivne postavke posetioci će uz pomoć naučnika moći da ispitaju raznorazna naučna čuda iz prve ruke. Tako će najznatiželjniji biti u prilici da upoznaju metode razrešavanja krivičnog dela i DNK analize, dok će oni skloniji putovanju kroz vreme moći da se vrate u mezozoik i upoznaju dinosaura deinonihusa, koji je Zemljom hodao pre 110 miliona godina.
Festival nauke se pridružuje i obeležavanju 2015. godine kao Međunarodne godine svetlosti, pa svoje posetioce uvodi i u svet svetlosnih čuda. Prvi put na festival dolazi i prestižni Imperijal koledž iz Londona, koji sa sobom donosi Nao robota, izazivajući posetioce na igru prepoznavanja osećanja i raznoraznih izraza koje naše lice može da dočara.
Naučno-fantastična bina smeštena ove godine predstavlja najbolje naučne šou programe i predavanja iz celog sveta, koje na spektakularan način, kroz neobične eksperimente, objašnjavaju brojna naučna čuda, od gravitacije preko robotike do čuda u vodenom ili vazdušnom stanju. Zvezda ove bine, koja će ugostiti naučnike iz Austrije, Francuske, SAD, Estonije, Italije i Slovenije bez sumnje biće američki neuronaučnik Greg Gejdž, jedan od najboljih govornika čuvenih TED konferencija. Radionice su namenjene najmlađim posetiocima Festivala nauke, a osmišljene su tako da decu uvedu u svet nauke na zabavan način, dokazujući im neophodnost nauke u svakodnevnom životu.
U zoni Ekspertinejdžeri će osnovci i srednjoškolci iz cele Srbije predstaviti neke od svojih najzanimljivijih saznanja i otkrića do kojih su došli u školskim klupama. Uz pomoć ovih tinejdžera mnogi će postati svesni blaga koje kriju u sopstvenim domoviima i načina na koje to „kućno blago“ može da im promeni svakodnevicu na bolje. Izložbeni program Festivala nauke posvećen je klimatskim promenama.
Festivalske karte po mogu se naći po ceni ceni od 450 dinara, a tokom trajanja manifestacije. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.