Nameštaljke, prevare i politika: Ovaj SKANDAL je pre 30 godina potresao JUGOSLAVIJU, da li se sećate?
Foto: Printscreen

evrovizijski haos

Nameštaljke, prevare i politika: Ovaj SKANDAL je pre 30 godina potresao JUGOSLAVIJU, da li se sećate?

Praktično svake godine pred takmičenje za pesmu Evrovizije izbije neki skandal povodom izbora našeg predstavnika, ali to nije ništa u poređenju sa onim što se desilo na Jugoviziji 1986. godine
Objavljeno: 09:41h

Pre tačno 30 godina, pobedu na "Jugoviziji", tadašnjoj manifestaciji izbora za pesmu Eurovizije, pobedila je, sasvim neočekivano Doris Dragović.

Doris je pred samo finale izbora napustila grupu "More" s kojom je trebalo da izvede pesmu Slobodana Kovačevića u titogradskom RTV centru. Doris je na kraju zastupala TV Zagreb s pesmom Zrinka Tutića "Željo moja".

Pošto su u glasanju učestvovale televizije svih zemalja bivše Jugoslavije, pre finala znalo se da RTV centar neće dati glas Doris, što se i dogodilo, ali to nije uticalo na njen plasman, pisao je "Svet muzike" 1986. godine.

Kao favoriti te godine spominjale su se Neda Ukraden i Lepa Brena. Televizija Zagreb nije dala ni jedan glas Nedi zbog, pisalo se, velikog uticaja "Jugotona", koji je pevačica napustila i prešla u "Diskoton". Ali, Neda i Brena uoči finala već su slavile potencijalnu pobedu na izboru. Naime, šuškalo se da je takmičenje namešteno i da je Nedi pobeda predodređena.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.