SLAVNA ITALIJANSKA GLUMICA PRVI PUT U SRBIJI: Izabela Roselini stigla na Beogradski festival igre
Italijanska glumica Izabela Roselini, Foto: Maria Laura Antonelli / Shutterstock Editorial / Profimedia

predstava u jdp

SLAVNA ITALIJANSKA GLUMICA PRVI PUT U SRBIJI: Izabela Roselini stigla na Beogradski festival igre

Izabela Roselini je odrastala u Parizu i Rimu. Kada je imala 19 godina, preselila se u Njujork, a ćerka je Ingrid Bergman i Roberta Roselinija

Objavljeno:

Italijanska glumica Izabela Roselini prvi put je u Srbiji, kao gošća Beogradskog festivala igre, a publika će u nedelju veče u Jugoslovenskom dramskom pozorištu moći da pogleda njenu monodramu "Darvinov osmeh".

- Komad nudi pomirenje između dva sveta koja su često na suprotnim krajevima. Između umetnosti i nauke. Čitajući knjigu Čarlsa Darvina "Izražavanje emocija kod čoveka i životinja", Roselini je otkrila da se kontinuitet ljudskih i životinjskih odnosa, može otkrivati i kroz izražavanje emocija. Ona istražuje kako je empatija, koja je ujedno temelj glume, neophodna za proučavanje ponašanja životinja (etologija). Predstava je svojevrsna lekcija o evoluciji i glumi. U uobičajeno duhovitom tonu, umetnica pokazuje svoje razumevanje misteriozne prirode životinja i njihovih emocija - stoji u najavi. Predstava se izvodi na engleskom jeziku, s titlom na srpskom.

Izabela Roselini
Izabela Roselinifoto: Maria Laura Antonelli / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Moja umetnička duša i vreme provedeno na univerzitetu je doprinelo tome da se izrazim u svom radu, takođe i vreme koje sam provodila na farmi".

"Imam ukupno 40 dugometražnih filmova i možete primetiti da su svi oni deo jedne futurističke etimologije"; izjavila je glumica.

Ulaznice se mogu nabaviti na sajtu Beogradskog festivala igre ili na blagajni JDP, a deo prihoda biće usmeren na podršku udruženju Beta iz Zaječara, koje se bavi lečenjem i zbrinjavanjem napuštenih pasa i mačaka.

Izabela Roselini je odrastala u Parizu i Rimu. Kada je imala 19 godina, preselila se u Njujork, a ćerka je Ingrid Bergman i Roberta Roselinija.

(Espreso / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.