POSLE TOLIKO GODINA ISCURILA VELIKA TAJNA ČUVENOG TITANIKA: Džek je morao da umre iz baš ovog razloga
Scena iz Titanika, Džek i Rouz, Foto: Youtube Printscreen/mgreyckcorrea

KO BI REKAO?

POSLE TOLIKO GODINA ISCURILA VELIKA TAJNA ČUVENOG TITANIKA: Džek je morao da umre iz baš ovog razloga

- To bar govori o tome da je publika toliko zavolela Džeka da ih pogađa njegova smrt

Objavljeno:

Film "Titanik" jedan od najboljih filmova svih vremena i gotovo da ne može da se pronađe osoba koja ga nije odgledala barem jedanput. Ljubitelji ovog filma odavno debatuju o tome da li je tragični heroj Džek, koji se utopio posle potonuća broda, mogao da preživi.

On je život izgubio nakon što je ostavio Rouz da pluta na vratima jer za njega, navodno nije bilo mesta. Ipak, dvojac iz emisije "Mythbusters" dokazao je da je na vratima na kojima je kao na splavu plutala Rouz, bilo je dovoljno mesta i za Džeka.

Međutim, to se nije dogodilo, a reditelj filma Džejms Kameron konačno je, nakon dvadeset godina otkrio zašto Džek nije preživeo.

- Odgovor je jednostavan, na 147. stranici scenarija piše da Džek umre. Takav je bio umetnički odabir, na vratima je bilo mesta za nju, ali ne i za njega - naveo je Kameron i dodao da već 20 godina dobija isto pitanje.

- To bar govori o tome da je publika toliko zavolela Džeka da ih pogađa njegova smrt. Da je preživeo, kraj filma izgubio bi smisao. Film je o smrti i razdvajanju, morao je da umre. Da nije poginuo tako, smislio bih neki drugi način. To se zove umetnost, stvari se događaju iz umetničkih razloga, a ne fizičkih - dodao je on.

(Espreso/Srbijadanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.