UMRO POZNATI JUGOSLOVENSKI GLUMAC: Vest POGODILA SVE, TUGA
Mladen Vasari, Foto: Printscreen/Youtube/Grupa

crne informacije

UMRO POZNATI JUGOSLOVENSKI GLUMAC: Vest POGODILA SVE, TUGA

To je objavljeno na Fejsbuk stanici karlovačkog Gradskog pozorišta Zorin dom

Objavljeno: 23:41h

Čuveni pozorišni, televizijski i filmski glumac, koga su svi zavoleli zbog lika malog Pere iz kultnog dečijeg filma "Družina Pere Kvržice", Mladen Vasari, preminuo je nakon duge i teške bolesti u 69. godini života u Zagrebu.

To je objavljeno na Fejsbuk stanici karlovačkog Gradskog pozorišta Zorin dom.

"U 69. godini života napustio nas je velikan hrvatskog glumišta Mladen Vasari. Iza sebe je ostavio neizbrisiv trag još od malih nogu kada ga pamtimo kao Peru Kvržicu te mnogobrojnim ulogama i predstavama koje smo rado gledali. Karlovačka publika sigurno će ga pamtiti po maestralnoj ulozi Bažuleka u poslednjoj režiji velikana Georgija Para Dobri čovek Bažulek. Mirno putuj, Vaske, nedostajat će tvoj zarazni osmeh, neverovatna energija i znanje. Počivao u miru", napisali su u objavi.

Malden Vasari se rodio 1954. u Lendavi, a diplomirao je na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu 1976. te je završio privatnu školu francuskog glumca Jacquesa Lecoqa u Parizu, poznatog po fizičkom teatru.

Glumio je i u mnogim engleskim, nemačkim i francuskim kazalištima. Nastupao je i na radiju, igrao u filmovima i TV serijama te predavao na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu, a publici je ostao u sećanju po ulozi naslovnog junaka u filmu Družba Pere Kvržice.

Mladen Vasari
foto: Printscreen/Youtube/Grupa

Boraveći u inostranstvu, glumio je u mnogim engleskim, nemačkim i francuskim pozorišnim trupama ostvarivši veći broj uloga u delima Šekspira, Molijera, Servantesa i Aristofana. Nastupao je na radiju, igrao u filmovima i TV serijama, te je predavao na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu. Glumio je takođe u više zagrebačkih pozorišta (Teatar &TD, Dramsko kazalište »Gavella«, Malo kazalište Trešnja, Komedija), na Dubrovačkim letnjim igrama i na Splitskom letu, a poslednjih godina i u Teatru Ulysses.

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.