"I TATA BI SINE": Rečenice iz domaćih filmova koje i DANAS KORISTIMO, CEPAĆETE SE OD SMEHA
Matratonci trče počasni krug, Foto: Printscreen Youtube/Filmovi

filmovi iz stare juge

"I TATA BI SINE": Rečenice iz domaćih filmova koje i DANAS KORISTIMO, CEPAĆETE SE OD SMEHA

Prvim filmskim citatom Srbin u najkraćem roku opisuje da se na putu od kuće do posla oseća kao vreća krompira

Objavljeno: 13:48h

Ono što je za Amerikance čuvena Terminatorova: “Vratiću se” ili Klerka Gebla: “Iskreno, draga, baš me briga” (Prohujalo s Vihorom), za Srbe su su: “Vozi, Miško!”, “I tata bi, sine”, ili “Đura će ti oprostiti što te je tukao”.

Prvim filmskim citatom Srbin u najkraćem roku opisuje da se na putu od kuće do posla oseća kao vreća krompira, drugim neretko gradski momci čašćavaju silikonke u prolazu, a treća dođe kao kec na jedanaest kada se na vas, recimo, izdere šalterska službenica jer joj danas nije dan.

maratonci trče počasni krug
foto: Printscreen Youtube

Maratonci trče počasni krug:

– Ala je opravio, svaka mu čast. – Savršena rečenica u situacijama kada nas majstor oduševi svojim umećem…da sve sjebe. – Ostali samo dugmići. – Tata spalio Đenku – Laki je malo nervozan – Hoću svoj deo, nećete da me prevarite! – Umro si pred sam kraj života. – Kupačice moja! – Njemu se ne isplati da izlazi iz groba. – Ko je vas poznavao, ni pakao mu neće teško pasti. – Šta će biti s kućom? Zapaliću je! – Čovek ima tri dimenzije: visinu, širinu i dužinu. – Bio dugačak čovek. – Izlazi iz mog groba! – Dobroveće. – Smrt je prelazna bolest. – Ja sam poshteno radio i izlagao sam se opasnosti da me uhvate i oteraju na robiju!

Balkanski špijun
foto: Printscreen Youtube

Balkanski špijun:

– Ovo su neki čobani, budale. – Zgodan citat kada hoćete da kažete koliko vam je do nekoga stalo. – Đura će ti oprostiti što te je tukao. – Soko zove Orla. Orao pao. – Kad izdaju žene, što ne bi I zemlju.

Ko to tamo peva:

– I tata bi, sine. – Buši, hahahaaaaaaa, buši haaa! – Ne brinite. Puška je zakočena! – Da se ja pitam, ja bi proterao autobus ovuda. – Ko bre sirotinja? Daj pet karata! – Vozi Miško!

Ko to tamo peva
foto: Printscreen/Youtube/Dark Killer

Jagode u grlu:

– Nikada oni ne mogu mene toliko malo da plate koliko ja mogu malo da radim. – Jedna od najpopularnijih deviza komunističke Jugoslavije, ostala do dan danas.

Mi nismo anđeli:

– Deco, jel volite brzu vožnju? – Savršeno razbijanje treme kod bojažljivih saputnika. – Ma jok, voli te, samo se pravi. – Nikola, javi se večeras, pa da idemo negde da se zezamo. – Devojke obožavaju da pozovu momke na večeru citirajući Evu Ras. – Nisam ti ja majka. – Nisi se kupala 2 meseca!? – Užasi promiskuiteta. – Kaži baba seri. – Na ovo se odgovara sa “baba seri”. – Mala je talentovana… – Sada si pao najnize sto mozes. Govno jedno! – Ljubinka, sine, ide tata u rat. Tata, opet se igrate! – Nikad kravata, nikad stalni posao… – Imaš još jednog skota dole. – Taština praznine. – I šta sam noćas propustio? – Jel može jedna smrt u diskoteci?

mi nismo anđeli
foto: Printscreen

Varljivo leto ’68.:

– Manje vina, manje vina! – Mesi, mesi, neće ništa da ti škodi. – Samo da ti čujem glas. – A zvala se sasvim obično: Jagodinka Simonović. – A što mi sad peremo zube? Dolaze nam gosti. A šta ćemo mi njima da radimo? – Drug Tito je rekao da su studenti u pravu.

lepa sela lepo gore
foto: Printscreen/youtube

Lepa sela lepo gore:

– Ja bi da mi to koljemo kume. Ionako će da pričaju da smo ih klali. – Koje si ti nacionalnosti? – Ja sam nanananarkoman. – Vid ćune, prava pionirska! – Ajde Halile, ti ga prvi zalilaj. – Na srpskom dvoru mi s viljuškom boc, a Švaba s rukama, u usta ga jebem! – A kako je kod vas u Svedskoj? Zima, a? Al’ standard, jebiga! – Sa donje pipe…

Davitelj protiv davitelja:

– Ko ne voli karanfile, ne treba ni da živi – Vrati mom Perici uvo

Sabirni centar:

– Razboli se i umri.

Irfan Mensur, Tesna koža
foto: Print Screen Youtube/newsttar

Tesna koža:

– Lepa Brena za četiri osobe

Kako je propao rokenrol:

– Da gledamo video dok se ne rastope boje. – Barbara, pa daj mi ruku. – Pokojni Toza – Ko ti dirka gaćice? – Piće za mladiće. Krambambuli panč.

Kako je propao rokenrol
foto: Printscreen Youtube

Lepota poroka:

– Jooooj, da me vidi moja mila majka – Šta že ti oko? Ko da ćeš njime nišaniti? – E s kakvim mi međedom u kući život prođe…

Balkan exspres:

– Samo tetki lek da odnesem… – Počo rat, bre, pizda ti materina!

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.