Lude godine i dalje traju: 12 fora zbog kojih će Gidra uvek biti car srpske komedije! (VIDEO)

Godišnjica legende glumišta

Lude godine i dalje traju: 12 fora zbog kojih će Gidra uvek biti car srpske komedije! (VIDEO)

Gidra će uvek, ali uvek biti najveća carina našeg glumišta
Objavljeno: 20:07h
Dragomir Bojanić Gidra glumac
Žike Pavlovića u "Ludim godinama" i "Žikinoj dinastiji" 1. Umeo je da nas nasmeje do bola! - Vi ste druže kolektor. Kako? Nisam lepo rekao? Detektor. A, da, lektor. Izvinite, ja brkam ta zanimanja - samo su jedne od čuvenih replika uz koje smo se kidali od smeha godinama unazad.
Printscreen YouTube
Glavne i veće sporedne uloge je igrao u više od trideset domaćih filmova, a snimao je i u Italiji. Kakav je samo šmeker bio!
Printscreen YouTube
Žikina dinastija - popularna je i dan danas. I dalje u domovima u Srbiji po neko još uvek čuva VHS kasetu nekog dela čuvenog serijala.
2. Njegova čuvena parola bila je: U životu ko cvika, može da se slika! Nije prezao da se upusti u bilo kakav izazov, pre svega kada je reč o ženama. 3. Budža marjanova! Da kupim tebi bubnjeve, a tebi veš-mašinen! Njegov nemački uvek je zvučao urnebesno:
4. Samo da je ne prepumpa! Urnebesna trka sa seksi scenom u kojoj otpadaju delovi, a mi otpadamo od smeha...
5. Iako je u "Žikinoj dinastiji" glumio velikog zavodnika, Gidra je je bio veran suprug. Međutim, nezaboravna scena bila je i ona sa Lidijom Vukićević. Letele su lubenice na sve strane, a vilica se razjapila... Lilika je ipak Lilika! Nije slučajno reklamirala Udarnik čarape...
6. Scena sa karafilima takođe je za nezaborav. Prepričavala se danima, mesecima, godinama... Prijatelju, šta bi gore?! Iznova i iznova nas je oduševljavao svojim štosovima...
7. Bojanićevi dijalozi sa Milanom u "Žikinoj dinastiji" nikada neće biti zaboravljeni. Scena u kojoj je nasamario svog dragog prijatelja da skoči u vodu je za istoriju!
8. Jedna od Gidrinih upečatljivih rola jeste ona kaplara Janićija u ostvarenju Marš na Drinu. Noge su mu smrdele u toj sceni da se Zoran Radmilović gušio...
9. Nezaboravna bila je i uloga agenta Mikule u "Povratku otpisanih". I u toj ulozi voleo je da pipka žene: Pretres! Tu je bila i pljoska, naravno, protiv žgaravice...
10. - Sjebaste mi autobus, napolje iz kola! Široke narodne mase zavolele su ga i kao šofera Gileta u serijalu Hajde da se volimo, gde glumi zajedno sa folk zvezdom Lepom Brenom.
Najveću popularnost na televiziji je stekao 1972. godine, ulogom majstor Laleta u seriji Majstori. Počeo je na sceni kao veliki komičar i ljubitelj žena, takav je i ostao do kraja.
Pod pseudonimom "Antoni Gidra" (Anthony Ghidra), Dragomir Bojanić je šezdesetih godina u Italiji snimio desetak vesterna i akcionih filmova.
Nadimak Gidra (Qhidra) u prevodu znači zmija, što je mnogima bilo smešno, a pogotovo onima koja ga poznaju iz Žikine dinastije. Za ulogu u filmu "Balada o revolverašu" (1967) režisera A. Kaltabijana dobio je i nagradu.
11. Deco, hoćete da vam čika Gidra kupi tenk?
Printscreen YouTube
12. - Voda ne valja ni u opancima a kamoli u stomaku! Gidra je bio ljubitelj dobre kapljice... Često je nazdravljao tokom uloga koje je igrao...
Gidrin lik i delo traju večno...

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.