DANAS SVI BRUJE O MLADENU ANDREJEVIĆU: Pre 2 dana je ZVANIČNO SAOPŠTENO O GLUMCU
Foto: Printscreen

otkrivamo

DANAS SVI BRUJE O MLADENU ANDREJEVIĆU: Pre 2 dana je ZVANIČNO SAOPŠTENO O GLUMCU

Nakon govora Marijane Butulije, direktorke Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica, glumica Vjera Mujović, predsednica stručnog žirija, proglasila je festival otvorenim

Objavljeno:

Predstavom po hit knjizi Lorenca Maronea „Sitnice koje život znače“, u dramatizaciji Đorđa Кosića i režiji Andreja Nosova, je u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica otvoren 15. Festival pobednika festivala.

Pre svečanog otvaranja upriličena je izložba o Ružici Sokić, koju je zahvaljujući dokumentaciji Muzeja pozorišne umetnosti Srbije uradila Aleksandra Milošević. Postavku je otvorila glumica Vesna Stanković, predsednica Fondacije Ružica Sokić, prisetivši se slavnih trenutaka čuvene dramske umetnice koje je oslikala anegdotama.

Nakon govora Marijane Butulije, direktorke Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica, glumica Vjera Mujović, predsednica stručnog žirija, proglasila je festival otvorenim.

Prva predstava „Sitnice koje život znače“, koprodukcija Narodnog pozorišta u Beogradu, Beo Art-a i Centra za kulturu Tivat, oduševila je publiku koja je aktere nagradila stajaćim ovacijama.

U tom komadu o ljubavi, prijateljstvu i pomoći u fokusu se nalazi penzionisani knjigovođa Čezare, „staro džangrizalo“ koji pred sam kraj života dobija želju da iz korena promeni svoj karakter.

Glavnu ulogu tumači Mladen Andrejević, a u podeli su i Nela Mihailović (Rosana), Vanja Ejdus (Кaterina), Dušan Matejić (Dante), Nina Nešković (Ema) i Rade Ćosić (Leo).

Stručni žiri u kojem su pored Vjere Mujović i pozorišni reditelj Ivan Vuković i dramski pisac Željko Hubač, za glumca večeri je proglasio Mladena Andrejevića. Oni će na kraju festivala odlučiti ko su laureati nagrada za najbolju predstavu i najboljeg glumca festivala, a novinarski žiri će dodeliti specijalnu nagradu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.