ZVANIČNO JE: Stigle VESTI o MILENI PREDIĆ, ČAK 3 PUTA JE POTVRĐENO
Milena Predić, Foto: Printscreen/youtube

paŽnja

ZVANIČNO JE: Stigle VESTI o MILENI PREDIĆ, ČAK 3 PUTA JE POTVRĐENO

Naš film je osvojio priznanja Divine Lantern Podcast’s Award za najbolju fotografiju, College of St Constantine’s Award za najbolju režiju i University of Saint Katherine’s Award za nabolji film

Objavljeno:

Na nedavno završenom ByzanFestu, međunarodnom filmskom festivalu posvećenom pravoslavnom filmu u Melburnu, ostvarenje “Sveta Petka – Krst u pustinji” Hadži-Aleksandra Đurovića nagrađeno je sa tri glavne nagrade, saopštio je Filmski centar Srbije.

Naš film je osvojio priznanja Divine Lantern Podcast’s Award za najbolju fotografiju, College of St Constantine’s Award za najbolju režiju i University of Saint Katherine’s Award za nabolji film.

Na festivalu su prikazani filmovi iz Australije, Sjedinjenih Američkih Država, Finske, Severne Makedonije, Bugarske, Grčke… “Sveta Petka – Krst u pustinji” prikazan je na otvaranju festivala, a zbog velikog interesovanja imao je još dve projekcije.

Ova biografska drama nastala je po istinitoj priči i bestseleru “Petkana” Ljiljane Habjanović Đurović. Prateći život pobožne mlade Paraskeve, kroz ovaj film upoznajemo njen put od obične devojke do najvoljenije i najpoštovanije svetiteljke pravoslavlja. Reditelj nas vodi kroz 40 godina iskušenja, dubokih unutrašnjih borbi, ali i sveprisutne vere. S jedne strane, moderan u izrazu i ritmici kadrova, film nam donosi priču staru vekovima, koja i danas snažno živi u vernicima i poštovaocima Svete Petke. Delo “Sveta Petka – Krst u pustinji” je snimano na autentičnim lokacijama u Jordanu, u Srbiji i Jašiju.

U filmu, koji je prva srpsko-jordanska koprodukcija, igraju Milena Predić kao Sveta Petka, Milica Stefanović, Filip Hajduković, Jadranka Selec, Branislav Tomašević, Daniel Sič, Andrej Šepetkovski i Mladen Sovilj, kao i nekoliko jordanskih glumaca.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.