SAOPŠTENE TEŠKE VESTI: Umro VELIKAN, TUGA
Čovek, Foto: Printscreen/Youtube/Sr. Brasil

crne informacije

SAOPŠTENE TEŠKE VESTI: Umro VELIKAN, TUGA

Svi se opraštaju od njega

Objavljeno:

Saopštene su teške vesti, jer je umro veliki čovek.

Iza njega je ostala bogata karijera, a porodica i prijatelji su u velikoj žalosti.

Svi se opraštaju od njega.

Svi će ga se rado sećati.

Preminuo je pevač, glumac i voditelj.

Razlog smrti još nije potvrđen.

Rolando Boldrin
foto: Printscreen/Youtube/Sr. Brasil

Sa karijerom dugom preko 60 godina, Rolando Boldrin je bio umetnik mnogih talenata. Od detinjstva je pevao sa bratom u gradu Sao Žoakim da Bara, u unutrašnjosti Sao Paula, gde je i rođen. Kao mladić preselio se u Sao Paulo, gde je njegova karijera krenula.

Prvi rad na televiziji bio je u ugašenoj TV Tupi, 1958. godine. Od tada se istakao kao glumac, kompozitor, pevač i, kako je voleo da se predstavlja, „pripovedač“.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Sr. Brasil

„TV Kultura je zahvalna na časti što je imala Boldrinov sjaj u svom programu. I izražavamo najiskrenija osećanja porodici i prijateljima ovog gigantskog umetnika, koji nikada neće biti zaboravljen”, napisala je TV Kultura.

Kao TV voditelj, Rolando Boldrin je stekao veći značaj od 1980-ih pa nadalje. Umetnik je bio ispred programa Brazil Sound (TV Globo), Brazilian Emporium (bend) i Brazil Emporium (SBT). Od 2005. godine predstavljao je emisiju "Sr. Brazil" čime je brazilskim umetnicima dao vidljivost najrazličitijih muzičkih pravaca.

Rolando Boldrin
foto: Printscreen/Youtube/Sr. Brasil

Boldrin je takođe bio prisutan i glumio u više od 30 sapunica.

Na televiziji je takođe prezentovao program "Emporio Brasileiro" na TV Bandeirantes i "Emporio Brasil" na SBT.

Rolando Boldrin je izlagao predstave i kratke dokumentarne filmove. Ali vrhunac je bio muzička atrakcija sa snažnom privlačnošću brazilske popularne kulture.

Boldrin je rekao da je u osnovi bio glumac: „Ovo je bio moj posao celog života, radio sam kao glumac, glumac u sapunicama, pozorištu, bioskopu, glumac koji peva, deklamira poeziju i priča priče ”, rekao je njegov kolega.

Rolando Boldrin
foto: Printscreen/Youtube/Sr. Brasil

Sa dve godine otišao je sa roditeljima u susednu Guairu. Tamo se zaljubio u cirkus. Bio je sedmo od 12-oro dece. Sa jednim od braće formirao je svoj prvi muzički duo, sa 12 godina.

Kada je odrastao i napunio 44 godine, ostvario je svoj veliki životni projekat, program sa pesmama i pričama iz ponosno seoske zemlje. Premijera “Som Brasil” na Globu je bila u avgustu 1981. Tada je postao muzički direktor i voditelj. Tri godine kasnije, Rolando Boldrin je predstavio harizmu, druželjubivost i talenat na televiziji.

U režiji i predstavi Boldrina, program je ponudio prostor za raznolikost brazilske kulture, prikazujući radove umetnika koji privlače gomilu, ali i ljudi malo poznatih široj javnosti.

Rolando Boldrin
foto: Printscreen/Youtube/Sr. Brasil

U bioskopu je debitovao filmom „Doramundo“ (1978) Žoaa Batiste de Andradea, zatim „O Tronco“ (1999), istog reditelja, i snimio „O Filme da Minha Vida“ (2017). ), od Seltona Mela.

U njegovom programu, scenario je favorizovao brazilske zanatlije i bio je okružen slikama umetnika koji su stvarali našu istoriju, pisali, govorili i pevali, a koji su već putovali, mnogi od njih „iz kutije“, kako je Rolando govorio.

Na televiziji je takođe prezentovao programe „Som Brasil” na Rede Globo, „Emporio Brasileiro” na TV Bandeirantes i „Emporio Brasil” na SBT. Na TV Kulturi je bio ispred „Mr. Brazil” od 2005. godine.

Rolando Boldrin
foto: Printscreen/Youtube/Sr. Brasil

"Bez obzira da li je bio glumac, voditelj, pevač ili pripovedač, Rolando Boldrin će ostaviti prazninu u brazilskoj kulturi i ogromnu nostalgiju među milionima obožavalaca koje je osvojio za više od 60 godina svoje TV karijere", izjavio je kolega.

Glumio je u desetinama sapunica, među kojima su „O Direito de Nascer“, „Roda de Fogo“, „Cara a Cara“ i „Os Imigrantes“

Glumac u nagrađivanim filmovima i pratećim sapunicama širom Brazila.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.