SAOPŠTENE SU NAJGORE VESTI: Umro POZNATI PEVAČ, TUGA
Pevač, Foto: Printscreen/Youtube/NAZARETH * CURITIBA BRAZIL

crne informacije

SAOPŠTENE SU NAJGORE VESTI: Umro POZNATI PEVAČ, TUGA

Publika je uživala u svakom koncertu

Objavljeno: 10:19h

Saopštene su tepke vesti.

Umro je poznati pevač.

Kolege su u velikoj žalosti.

Njegove pesme će se pamtiti.

Publika je uživala u svakom koncertu.

Pevač
foto: Printscreen/Youtube/NAZARETH * CURITIBA BRAZIL

Den Mekfarti, originalni pevač škotske hard rok grupe Nazaret, preminuo je u 76.

Dugogodišnji basista Nazareta Pete Agnev objavio je ovu vest na Fejsbuk nalogu benda. "Dan je umro danas u 12:40", napisao je. „Ovo je najtužnija objava koju sam ikada morala da dam. Merijan i porodica su izgubili divnog muža i oca, ja sam izgubio svog najboljeg prijatelja i svet je izgubio jednog od najvećih pevača koji su ikada živeli. Previše uznemireni da bih bilo šta rekao. više u ovom trenutku."

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/NAZARETH * CURITIBA BRAZIL

Mekfarti je rođen u u Škotskoj, 1946. Tamo su on i Agnju osnovali Nazaret 1968. sa gitaristom Menijem Čarltonom i bubnjarom Darelom Svitom. istoimeni debi album benda, objavljen 1971. godine, nije uspeo da se nađe na top listama, kao ni njegov naslednik, Ekercises iz 1972. godine.

Nazaretov prvi ukus uspeha došao je sa „Razamanazom“ iz 1973. godine, koji je dostigao 11. mesto na listi singlova u Velikoj Britaniji i probio donji deo Bilbord 200, dostigavši vrhunac na 157. mestu.

Pevač
foto: Printscreen/Youtube/NAZARETH * CURITIBA BRAZIL

Nazaretova sledeća dva albuma, Loud 'n' Proud iz 1973. i Rampant iz 1974. godine, imali su sličan učinak. Ali pravi internacionalni proboj rokera je došao sa Hair of the Dog iz 1975. godine, koji je dospeo do Top 20 na Bilbord 200 i doveo do Top 10 hita na Hot 100 sa obradom pesme Everli Brothers „Love Hurts“.

Ostatak albuma postao je kamen temeljac hard roka 70-ih, posebno njegova naslovna pesma, koju su Guns N' Roses obradili na "The Spaghetti Incident" iz 1993. godine. (Čarlton, koji je umro u julu, takođe je proizveo neke od najranijih demo snimaka GNR-a.)

Iako Nazaret nikada nije dostigao uspeh Hair of the Dog, oni su ostali omiljeni fanovima hard roka i kolegama muzičarima.

Pevač
foto: Printscreen/Youtube/NAZARETH * CURITIBA BRAZIL

Mekfarti je najavio povlačenje iz grupe 2013. godine, navodeći hroničnu opstruktivnu bolest pluća koja mu je ograničavala sposobnost disanja. Nazaretov 23. album, Rock 'n' Roll Telephone iz 2014, obeležio je njegovu labudovu pesmu sa bendom.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.