U BEOGRAD STIŽE ČUVENI HENRI ROLINS
Henri Rolins, Foto: Profimedia

PRELEPO

U BEOGRAD STIŽE ČUVENI HENRI ROLINS

Sjajno iznenađenje za sve Beograđane

Objavljeno: 20:04h

Kultni američki muzičar, ali i glumac, TV i radio voditelj, motivacioni govornik i pesnik Henri Rolins nastupiće u Beogradu 11. februara naredne godine u Mts dvorani, saopštili su organizatori.

– Život ti neće slomiti srce, zdrobiće ga – rekao je jednom prilikom Henri Rolins.

I tokom svog života prošao je mnogo toga, pa ove reči i nisu iznenađujuće.

Rođen 1961. godine u Vašingtonu, kada je prvi put čuo album Seks pistolsa, doživeo je „prosvetljenje“.

– Želeo sam da napravim nešto što će sve razbiti – sećao se i ubrzo, tačnije početkom osamdesetih počinje da radi kao roudi za razne pank-rok bendove, od Tin ajdols, do Bed brejnsa, a 1981. godine postaje frontmen kalifornijskog hardkor sastava Blek fleg. S bendom je proveo pet godina, a Rolinsova upečatljiva scenska pojava toliko je dolazila do izražaja da je jedan kritičar ispisao ove reči:

– Henri je neverovatan. Čas je tamo- čas ovamo na sceni, tetura se, zavija, kao da atakuje na sve. Bio je to jedan od najintenzivnijih doživljaja u mome životu…

Nakon osam albuma sa sastavom Blek fleg, čijejm ostatku ekipe je počelo da smeta što je frontmen u centru pažnje, što je počesto nasilan prema sebi pa i drugima na koncertima, osnovao je Rolins bend s kojim je snimio petnaestak izdanja, ali tu su i solo ploče, i različiti drugi muzički izleti.

„Henrija Rolinsa je nemoguće opisati jednom rečenicom“, davno je napisao „Vašington post“, jer nije reč samo o muzičaru, već i glumcu, propovedniku, provokatoru, komičaru, motivacionom govorniku, di-džeju, voditelju. Posredi je osoba koja je, ne samo radoholičar, već i „renesansni čovek“.

Rolins je autor više od 30 knjiga, među kojima su: „Black Coffee Blues“, „Get in the Van“, „Roomanitarian and Broken Summers“. Obišao je i svet, ne samo kao muzičar, već i radoznali putnik, istražujući Nepal, Šri Lanku, Sibir, Severnu Koreju, Južni Sudan, Iranu… O svim tim putovanjima ispisao je dela „The travelogue series“,“ A Grim Detail“, „A Dull Roar“… Pisao je kolumne za „El ej vikli“,“Hafington post“, „Veniti fer“, a glumio je i u četrdesetak filmova i serija, među kojima su „Vrelina“, „Džoni Mnemonik“, „Izgubljeni autoput“, „Potera“… Poznat je po „emisijama koje govore“, kombinaciji političkih komentara, anegdota, humora, ogorčenja, stavova o pop kulturi. Radio je TV serijale za „Histori“, „Nešnal džiografik“, a dugo je bio domaćin radijskog šou programa na dve losanđeleske stanice.

Tokom karijere ovenčan je brojnim nagradama, a jedna od njih jeste i Gremi za izdanje „Get In The Van: On the Road with Black Flag“ iz 1995. godine.

Čitavog života važi za aktivistu. Zalaže se za legalizaciju kanabisa, dizao je glas protiv američkih vojnih intervencija širom sveta…

Iako vrlo privlačne pojave, zapanjuje podatak koji je sam obnarodovao da od svojih dvadesetih godina nije bio u romantičnoj vezi. Decu nikada, kako je isticao, nije želeo da ima.

A s obzirom da se zalagao za prava LGBT populacije, često se spekulisalo da je Henri Rolins gej. Kad god bi se takvi navodi pojavili u medijima, odbrusio bi:

– Želeli bi neki… Da sam gej, znao bi ceo svet!

Prodaja ulaznica za, kako najavljuju organizatori, „ekskluzivni, dobro osmišljeni i raznovrstan nastup“ Henrija Rolinsa u Beogradu, 11. februara naredne godine počinje 3. novembra.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.