4 dana, 6 gradova, 10 premijera: Festival savremenog britanskog filma! (VIDEO)
Foto: Promo

Play UK

4 dana, 6 gradova, 10 premijera: Festival savremenog britanskog filma! (VIDEO)

Karte će biti u prodaji od ponedeljka 6. na blagajni Kulturnog centra Beograda, po ceni od 300 dinara
Objavljeno: 18:37h

Festival novog britanskog filma PlayUK koji se održava od 16. do 19. februara, okupiće bioskopsku publiku u Beogradu, Podgorici, Prizrenu, Sarajevu, Skoplju i Tirani na premijerama deset igranih i dokumentarnih filmova aktuelne britanske produkcije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nastavak "T2 Trejnspoting", dokumentarni film o uticaju britanske muzike "Čovek iz Movaksa", komedija o odrastanju "Veštine odrastanja", snažna drama "Una", dokumentarac o širenju džihada u savremenom svetu "Priznanje", samo su neki od intrigantnih naslova koji će publici širom regiona omogućiti da otkrije nove snage britanskog filma.

Ulaznice za PlayUK se mogu naći u prodaji od ponedeljka, 6. februara na blagajni Kulturnog centra Beograda, po ceni od 300 dinara.

Originalna postava jednog od najuticajnijih filmova 1990-ih godina vraća se na veliko platno. Nastavak kultnog ostvarenja pod naslovom "T2 Trejnspoting" (T2 Trainspotting) otvoriće festival 16. februara, istovremeno u šest gradova Zapadnog Balkana.

Moćna drama "Una" je debitantski film reditelja Benedicta Andrewsa. Zasnovana na predstavi "Blackbird" Davida Harrowera, "Una" donosi emotivnu priču o mladoj ženi koja kreće u emotivnu potragu za svojom prošlošću.

"Priznanje" (The Confession) je prvi dugometražni dokumentarac Ashishija Ghadialija. Film prati Mozzama Begga, muslimana iz Engleske koji je iskusio brojne sukobe.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.