Fejsbuk status koji je uzdrmao region: Riječki pisac ODBRUSIO RATNIM HUŠKAČIMA!
Foto: facebook / zoran.zmiric

svaka čast!

Fejsbuk status koji je uzdrmao region: Riječki pisac ODBRUSIO RATNIM HUŠKAČIMA!

- Pogledate ko je od vaših vršnjaka najglasniji kad se poziva na novi sukob. Sve su to deca političara i onih kojima je politika omogućila lagodan život. Shvatite da se poštenim radom ne može steći toliki imetak... - piše Zoran Žmirić
Objavljeno: 17:24h

Riječki novinar, pisac i roker Zoran Žmirić, objavio je na svom Fejsbuk profilu status koji je danas jedan od najčtanijih i najdeljenijih na prostoru bivše Jugoslavije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Žmirić je upozorio mlade na opasnost od novog rata na Balkanu. Njegovo pismo prenosimo u celini:

- Draga hrvatska mladosti! Moju generaciju više niko ne može nabrijati na rat. Ovo zveckanje oružjem na Balkanu tiče se vas i samo vas. Osvrnite se oko sebe i uporedite kvalitet svog života i onih koji su u vašoj zemlji na vlasti. Pogledate ko je od vaših vršnjaka najglasniji kad se poziva na novi sukob. Sve su to deca političara i onih kojima je politika omogućila lagodan život. Shvatite da se poštenim radom ne može steći toliki imetak. Shvatite da je novi rat jedino što njihov lopovluk može pomesti pod tepih. Budite pametni, ne pravite greške koje je moja generacija napravila.

Ma koliko vam se priča o novom sukobu činila ubedljivom, imajte na umu da ne postoji nešto kao što je smrt za viši cilj. Jedini cilj za koji bi sutra mogli izgubiti glavu jeste tuđi kapital. Nacionalno bratstvo je laž. Sin hrvatskog tajkuna ne može biti brat sa sinom hrvatskog radnika. On se razume samo sa sebi sličnima - sa sinom srpskog i bosanskog tajkuna.

Dok oni međusobno šire posao na Balkanu, vama prodaju priču kako ovi drugi žele sukob s vama. Bogataši celog Balkana pripadaju istoj kasti. Jedino bratstvo na Balkanu je definisano stanjem na bankovnom računu.

Više zajedničko imate sa studentima iz Beograda i Sarajeva koji s roditeljima žive u garsonijeri nego li sa svojim vršnjakom iz svog grada koji vozi auto koji košta pet godišnjih plata. Mladi ste, nemate iskustvo, ali imate razum - napisao je Žmirić.

Jedino što možemo da dodamo na ovo je da nam se čini da svaka slučajnost sa našom i svim ostalim zemljama rastočene nam Jugosavije - nije slučajna!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.