SRPSKI GLUMAC 19 PUTA OŠAMARIO KOLEGU! Kada čujete O KOJOJ DVOJICI LEGENDI SE RADI, zanemećete
Tesna koža, Foto: Print Screen Youtube/newsttar

KO BI REKAO

SRPSKI GLUMAC 19 PUTA OŠAMARIO KOLEGU! Kada čujete O KOJOJ DVOJICI LEGENDI SE RADI, zanemećete

Irfan je rekao da bi ulogu Japnaca iz filma "Tesne kože" koja mu je obeležila karijeru ponovo prihvatio.

Objavljeno: 12:12h

Legendarni glumac Irfan Mensur poznat je po brojnim pozorišnim, filmskim i televizijskim ulogama. Šira javnost ga je upoznala kao Gavrila Principa u filmu “Sarajevski atentat“ iz 1975. godine, te kao Dragana Pašanovića u filmu “Čuvari plaže u zimskom periodu“ iz 1976. godine.

Glumac je otkrio da je za potrebe jedne scene u filmu “Nebeska udica”, morao 19 puta da ošamari Nikolu Đurička koji mu je u tom ostvarenju glumio sina.

– Pokojni Ljubiša Samardžić, koji je režirao taj film zahtevao je nešto. Nisam znao tačno šta. U jednoj sceni je trebalo Nikoli da opalim šamar. Posle prvog udarca, Ljubiša je rekao da nije dobro i da moramo da ponovimo. Ljubiša kaže nije dobro, mora ponovo. Tu scenu smo ponovili 18-19 puta i ja sam stvarno Đuričku udario 18-19 pravih šamara.

Poslednji put kada sam ga ošamario Ljubiša je rekao: “E, sada je dobro”, a uradio sam isto što i prethodnih 18 puta. Onda sam shvatio da je sve to bio mali šou za jednu vrlo važnu osoba koja je stajala iza kamere pored njega. O kojoj osobi se radi, ne mogu da vam otkrijem – priča glumac.

Irfan Mensur, Tesna koža
foto: Print Screen Youtube/newsttar

Irfan je rekao da bi ulogu Japnaca iz filma “Tesne kože” koja mu je obeležila karijeru ponovo prihvatio da može da vrati vreme.

– Normalno da bih je opet prihvatio jer tada nisam imao ‘leba da jedem. Naravno, ne samo zbog toga, nego i zbog dragih ljudi sa kojima sam u tom filmu igrao. Pobegao sam posle prvog dela tog serijala jer sam shvatio da želim drugu vrstu karijere i da se posvetim pozorištu i drugoj vrsti filmova – kaže Mesnur.

Glumac kaže da se tokom izvođenja predstave “Dibuk” uspavao na sceni.

– Desilo mi se da sam se uspavao na sceni tokom izvođenja jedne predstave. Nisam bio pod dejstvom bilo kakvih opijata, tu mislim i na drogu, alkohol, nisam bio ni umoran. Mislim da sam jedini glumac koji je zaspao tokom izvođenja jedne predstave – kaže glumac.

Komemoracija Nedi Arnerić, Irfan Mensur
foto: Emilija Jovanović

Irfan se prisetio i svog najgoreg pijanstva iz studentskih dana koje, kako kaže, nikada neće zaboraviti.

– Pijanstvo koje pamtim dogodilo se dok sam bio na studijama FDU. To je bilo u poznatom Kolarcu jer su tada prostorije FDU-a bile u toj zgradi. Toliko sam se napio da sam zaspao na stolu. Glava je bila na stolu, a dugačka kosa koju sam tada nosio bila je u nekom sosu. Probudili su me, odveli na Akademiju i gurnuli pod tuš kako bih došao sebi. Strašno me je bilo sramota. Ne divim se pijanim ljudima jer je to ponižavanje samog sebe jer ne kontrolišete svoju misao, pokret i ponašanje. Kao da ste napola čovek – zaključio je Mensur.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.